Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Tömegben is óvjuk értékeinket!

| Cziráki Viktória | Panoráma

Soha ne hagyjuk szórakozóhelyen sem őrizetlenül értékeinket, mert megeshet, hogy ellopják őket. Ittasan ne vezessünk autót!

A tél vége a bálok időszaka, és megesik, hogy a szórakozóhelyeken tűnik el pénz vagy értéktárgy. – Alkalom szüli a tolvajt alapon tartsuk észben, hogy ha nem vagyunk kellően óvatosak, lopás áldozatává válhatunk – mondta a Soproni Témának Babelláné Lukács Katalin rendőr őrnagy, a Soproni Rendőrkapitányság kiemelt főelőadója. – Ha elmegyünk például táncolni vagy a mosdóba, sose hagyjuk az asztalon – legalábbis ne őrizetlenül – a telefonunkat vagy a táskánkat! A székre dobott kabát zsebében sem jó ötlet sok pénzt tartani. Egy csomó ismeretlen ember között megeshet ugyanis, hogy mire visszaérünk, pénzünknek hűlt helyét találjuk. Az értéktárgyakat mindig tartsuk magunknál, vagy tegyük le a ruhatárban, de legjobban akkor járunk, ha eleve nem viszünk magunkkal túl sok pénzt. 

Azokat, akik némi alkohollal dobnák fel a bulit, a szakember arra figyelmezteti, hogy ilyen esetben semmiképpen ne üljenek a volán mögé, valamint olyan autóba se, ahol a sofőr ittas! – Mindenképpen beszéljük le az illetőt arról, hogy autót vezessen! Menjünk haza inkább taxival, vagy kérjünk meg egy ismerőst, hogy fuvarozzon bennünket!

Kapcsolódó cikkek

Régi idők karácsonya

Régi idők karácsonya

2020. 12. 23. | Köves Andrea

Ki ne emlékezne arra, hogy gyermekként milyen repeső szívvel várta a szentestét? Így van ezzel dr. Varga Mária, a Sopronért Emlékérem kitüntetettje, valamint dr. Szabadhegyi Győző, a Soproni Egyetem címzetes docense is.

2022-től jövedelemadó-mentességet kapnak a 25 év alattiak

2022-től jövedelemadó-mentességet kapnak a 25 év alattiak

2021. 01. 15. | MTI

A magyar oltókapacitás jóval nagyobb, mint amennyi koronavírus elleni vakcina van - mondta Orbán Viktor pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában. A miniszterelnök bejelentette azt is: legkésőbb 2022-től jövedelemadó-mentességet kapnak a 25 év alattiak.