Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Tömegben is óvjuk értékeinket!

| Cziráki Viktória | Panoráma

Soha ne hagyjuk szórakozóhelyen sem őrizetlenül értékeinket, mert megeshet, hogy ellopják őket. Ittasan ne vezessünk autót!

A tél vége a bálok időszaka, és megesik, hogy a szórakozóhelyeken tűnik el pénz vagy értéktárgy. – Alkalom szüli a tolvajt alapon tartsuk észben, hogy ha nem vagyunk kellően óvatosak, lopás áldozatává válhatunk – mondta a Soproni Témának Babelláné Lukács Katalin rendőr őrnagy, a Soproni Rendőrkapitányság kiemelt főelőadója. – Ha elmegyünk például táncolni vagy a mosdóba, sose hagyjuk az asztalon – legalábbis ne őrizetlenül – a telefonunkat vagy a táskánkat! A székre dobott kabát zsebében sem jó ötlet sok pénzt tartani. Egy csomó ismeretlen ember között megeshet ugyanis, hogy mire visszaérünk, pénzünknek hűlt helyét találjuk. Az értéktárgyakat mindig tartsuk magunknál, vagy tegyük le a ruhatárban, de legjobban akkor járunk, ha eleve nem viszünk magunkkal túl sok pénzt. 

Azokat, akik némi alkohollal dobnák fel a bulit, a szakember arra figyelmezteti, hogy ilyen esetben semmiképpen ne üljenek a volán mögé, valamint olyan autóba se, ahol a sofőr ittas! – Mindenképpen beszéljük le az illetőt arról, hogy autót vezessen! Menjünk haza inkább taxival, vagy kérjünk meg egy ismerőst, hogy fuvarozzon bennünket!

Kapcsolódó cikkek

Petárdázni tilos!

Petárdázni tilos!

2019. 12. 18. | Cziráki Viktória

December 31. közeledtével megnő az érdeklődés a tűzijátékok iránt, és elkezdődik a tanakodás, hogy milyen fény- és hangjátékkal kellene feldobni a bulit. A petárdázás továbbra is tilos.

Sopron neve jól cseng

Sopron neve jól cseng

2019. 12. 18. | P. Horváth László

Sopronnak is fel kell készülnie a turizmusban zajló változásokra: az emberek ma már élményekre vágynak, szeretnének mindent egy helyen megkapni. A város és térsége adottságai jók, ezeket kell kihasználni.