Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Testvérvárosi látogatások
A kazunói küldöttség fiataljai a városházán Fotó: Pluzsik Tamás

Testvérvárosi látogatások

| Munkatársunktól | Panoráma

Az elmúlt héten Abe Kazuhiro alpolgármester vezetésével népes delegáció érkezett Sopron japán testvérvárosából, Kazunóból.

A vendégeket, akik között ott volt Yanagisawa Takatsugu, a kazunói kereskedelmi kamara elnöke, valamint Kimura Kuniki, aki a helyi kamarában a gyártóipart képviseli, a városháza dísztermében fogadta dr. Fodor Tamás. A polgármester a testvérvárosi delegációnak egy prezentáció keretében mutatta be Sopron jelentősebb városfejlesztéseit, illetve a jövőbeni elképzeléseket. A küldöttséggel együtt érkezett egy középiskolásokból álló kazunói kosárlabdacsapat is, amely a Novomatic-arénában soproni fiatalokkal játszott egy jó hangulatú, barátságos mérkőzést.

Idén 69. alkalommal rendezték meg Németországban, Kemptenben az allgäui ünnepi heteket, amelynek megnyitó rendezvényeire augusztus 10–12. között került sor. Ezen a hétvégén Sopron is képviseltette magát. A delegációvezető Mágel Ágost önkormányzati képviselő volt, a kiutazáson részt vett Tóth Éva és Pongráczné Várnai Mária városi önkormányzati képviselő, a soproni szociális intézményrészéről Nyulász Beatrix, a polgármesteri hivatal delegáltja pedig Ávár Kitti volt.

Kapcsolódó cikkek

Megbecsüljük értékeinket

Megbecsüljük értékeinket

2024. 04. 17. | Köves Andrea

– Sopron nemcsak a leghűségesebb, de a legszebb is – nyilatkozta lapunknak dr. Farkas Ciprián a közelgő műemléki világnap apropóján. Április 18. Sopro...

Éves soproni borpárbaj

Éves soproni borpárbaj

2024. 04. 17. | Szilágyi Andrea

– Fontos, hogy Sopronban a bornak ne csak múltja, hanem jövője is legyen – emelte ki dr. Farkas Ciprián a pénteken megrendezett 2024-es Soproni borvid...