Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Tematikus programok
A sajtó képviselőinek és a meghívott turisztikai szakembereknek tartott találkozót a Pro Kultúra vezetése a fertőrákosi kőfejtőben, amelynek célja az új szakmai kapcsolatok teremtése és a rég

Negyven előadás szerepel a barlangszínház idei kínálatában

Tematikus programok

| Munkatársunktól | Panoráma

Jól kiszámítható jövőképpel rendelkezik a Pro Kultúra Sopron Nonprofit Kft. – hangzott el a Fertőrákosi Kőfejtő és Barlangszínházban tartott sajtótájékoztatón. Az eseményre a szervezők főleg turizmussal foglalkozó szakembereket hívtak meg.

A sajtó képviselőinek és a meghívott turisztikai szakembereknek Pataki András, a Pro Kultúra igazgatója részletesen ismertette a barlangszínház nyári programkínálatát, de kitért már a következő év tervezett programjaira is. Az intézmény vezetője elmondta, hogy milyen szisztéma mentén épül fel az a programtematika, amit idén, majd jövőre és az azt követő években is követni szeretnének.

Ennek jegyében a Fertőrákosi Kőfejtő és Barlangszínház eseményei tematikájukban és időpontjukban is a soproni fesztiválokhoz fűződő programokhoz igazodtak. Így a létesítmény a Soproni Ünnepi Hetek aktív helyszíneként csalogatja majd az érdeklődőket. Az idei évad május 27-én Lajkó Félix és a lengyel Volosi vonósegyüttes koncertjével kezdődik. Az ügyvezető utalt arra, hogy a Pro Kultúra (beleértve a Soproni Petőfi Színházat és a fertőrákosi barlangszínházat is) jól kiszámítható jövőképpel rendelkezik.


– Ennek a találkozónak az elsődleges célja, hogy új szakmai kapcsolatokat teremtsünk, ezzel együtt pedig a régebbieket még szorosabbra fűzzük – fogalmazott Pataki András.


Az intézmény a természeti adottságait is kihasználja, erre épülnek az egyre népszerűbb Barlangoló túrák is. Ilyen kiruccanás szerepel majd a programkínálat legközelebbi elemében, a pünkösdi családi napokon. A Fertőrákosi Kőfejtő és Barlangszínházba a nem magyar ajkú turistákat is szeretnék becsalogatni, ezért német nyelvű programokat is színpadra visznek majd.

Dzsesszvilágsztárok érkeznek

Európában először Sopron adhat otthont a műfaj világsztárjait felvonultató nemzetközi ütősfesztiválnak, a SopronDrumnak június 11. és 17. között. Dzsesszcsillagok koncerteznek a fertőrákosi barlangszínházban a csillagos ég alatt. Érkezik a rajongók által „afrikai Sting”-nek hívott Richard Bona is.

Kapcsolódó cikkek