Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Tegyen a betörések ellen!

| Cziráki Viktória | Panoráma

Használjunk biztonságos zárat, hogy megóvjuk lakásunk értékeit, és érdemes mozgásérzékelő lámpákat is felszerelni! Korábban sötétedik, ez kedvez a bűnelkövetőknek.

Ahogy közeledik a tél, egyre gyakrabban sötétben indulunk el reggel, és sötétben érkezünk haza délután. Ilyenkor érdemes fokozottan odafigyelni arra, hogy a lakást bezárjuk. – Ha nem vagyunk otthon, tegyük meg azokat a biztonsági intézkedéseket, melyekkel otthonunkat és értékeinket megóvhatjuk! – mondta lapunknak Babelláné Lukács Katalin, a Soproni Rendőrkapitányság őrnagya, kiemelt bűnmegelőzési főelőadó. – A ház behatolásra alkalmas pontjain, mint a földszinti ablakokon, teraszajtón engedjük le a redőnyt. Sokan azért nem eresztik le a redőnyt, mert attól félnek, ezzel éppen felhívják a figyelmet az üresen álló lakásra. Ez a valóságban nem így van, egy jó, biztonságos redőny csak olyan nehézségek árán törhető fel, melyet általában nem kockáztatnak az elkövetők. A mozgásérzékelő vagy a távollétünkkor fel-le kapcsolódó lámpák is jó szolgálatot tesznek, hiszen a fény megnehezíti a bűnelkövetést. – A tolvajok leginkább oda törnek be, ahol a legkisebb ellenállást tapasztalják – tette hozzá Babelláné Lukács Katalin. – Elutazáskor kérjük meg a szomszédot vagy egy hozzátartozót, hogy rendszeresen ürítse ki a levélszekrényünket, illetve nézzen körül a háznál, hogy minden rendben van-e! 

Kapcsolódó cikkek

Petárdázni tilos!

Petárdázni tilos!

2019. 12. 18. | Cziráki Viktória

December 31. közeledtével megnő az érdeklődés a tűzijátékok iránt, és elkezdődik a tanakodás, hogy milyen fény- és hangjátékkal kellene feldobni a bulit. A petárdázás továbbra is tilos.

Sopron neve jól cseng

Sopron neve jól cseng

2019. 12. 18. | P. Horváth László

Sopronnak is fel kell készülnie a turizmusban zajló változásokra: az emberek ma már élményekre vágynak, szeretnének mindent egy helyen megkapni. A város és térsége adottságai jók, ezeket kell kihasználni.