Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Tegyen a betörések ellen!

| Cziráki Viktória | Panoráma

Használjunk biztonságos zárat, hogy megóvjuk lakásunk értékeit, és érdemes mozgásérzékelő lámpákat is felszerelni! Korábban sötétedik, ez kedvez a bűnelkövetőknek.

Ahogy közeledik a tél, egyre gyakrabban sötétben indulunk el reggel, és sötétben érkezünk haza délután. Ilyenkor érdemes fokozottan odafigyelni arra, hogy a lakást bezárjuk. – Ha nem vagyunk otthon, tegyük meg azokat a biztonsági intézkedéseket, melyekkel otthonunkat és értékeinket megóvhatjuk! – mondta lapunknak Babelláné Lukács Katalin, a Soproni Rendőrkapitányság őrnagya, kiemelt bűnmegelőzési főelőadó. – A ház behatolásra alkalmas pontjain, mint a földszinti ablakokon, teraszajtón engedjük le a redőnyt. Sokan azért nem eresztik le a redőnyt, mert attól félnek, ezzel éppen felhívják a figyelmet az üresen álló lakásra. Ez a valóságban nem így van, egy jó, biztonságos redőny csak olyan nehézségek árán törhető fel, melyet általában nem kockáztatnak az elkövetők. A mozgásérzékelő vagy a távollétünkkor fel-le kapcsolódó lámpák is jó szolgálatot tesznek, hiszen a fény megnehezíti a bűnelkövetést. – A tolvajok leginkább oda törnek be, ahol a legkisebb ellenállást tapasztalják – tette hozzá Babelláné Lukács Katalin. – Elutazáskor kérjük meg a szomszédot vagy egy hozzátartozót, hogy rendszeresen ürítse ki a levélszekrényünket, illetve nézzen körül a háznál, hogy minden rendben van-e! 

Kapcsolódó cikkek

Másoknak világítanak

Másoknak világítanak

2018. 12. 19. | Madarász Réka

Rácz Tamás és felesége, Krisztina gyengén látók, így az ünnep fényeiből keveset tapasztalnak. A család mégis ugyanolyan örömmel és lelkesedéssel készül a karácsonyra, mint bárki más.