Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Tájba simuló építészeti remek

Tájba simuló építészeti remek

| Munkatársunktól | Panoráma

Egy virágvölgyi ház érdemelte ki idén a Soproni Városszépítő Egyesület hagyományos Winkler Oszkár emléktábláját. Az ünnepélyes átadót a hétvégén tartották a családi háznál.

A díjat kezdetek óta egy kimagasló építészeti értéket képviselő középület vagy lakóház kaphatja meg. Dr. Józan Tibor, a városszépítő egyesület elnöke méltatásában kiemelte: idén hat helyszínt jártak be a dr. Veöreös András vezette szakmai zsűrivel, miközben sok-sok izgalmas építészeti megoldást láttak. Amikor azonban megérkeztek a virágvölgyi ház elé, annyira megnyerte őket a tájba simuló építészeti remek, hogy már nem is volt kérdés, ki érdemli ki idén az emléktáblát. 

– Olyan stílusú házat álmodtunk feleségemmel együtt, amelyik illik a Virágvölgy lelkületéhez, a soproni építészeti hagyományokat követi, letisztult, és ahova három gyermekünkkel együtt minden nap örömmel érkezünk haza – mesélte a tulajdonos, Németh Áron. – Ebben találtunk remek partnerre Ozsvárt András építészmérnök személyében, aki álmainkat megvalósította.

Kapcsolódó cikkek