Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Szívet melengető programok
Félmillió forintos támogatást adott át a Lions Club Sopron a Tómalom Híd alapítványnak. A pénteki eseményen a jótékonysági szervezet kempteni vendégei is megjelentek. A felajánlásból a Tómalom utcai intézmény zöldség–gyümölcs ellátását biztosítják.

Lions Club Sopron: Júniusban következik az elnökváltás

Szívet melengető programok

| Köves Andrea | Panoráma

Jövőre ünnepli alapításának 35. évfordulóját a Lions Club Sopron jótékonysági szervezete. Az elmúlt hónapokban küldetésének megfelelően számos területen végzett jószolgálati tevékenységet, amelyek közül kiemelkedik a vakok és gyengénlátók segítése.

Közeledik a 2023–24-es Lions-év vége, amely során Czingráber József tölti be a soros elnöki posztot. Az elmúlt hónapok bővelkedtek tartalmas programokban, így a júniusi, hagyományos, évzáró jótékonysági Lions-estélyen lesz miről beszámolni az elnöki lánc átadása előtt. – Ősszel szívet melengető volt a most már hagyományosnak mondható vakszüretünk Hauer Erik szőlőjében, melyen az érzékenyítés és az élménynyújtás jegyében vakokkal és gyengénlátókkal együtt szüreteltünk; az eseményen a kempteni Lions Club tagjai is részt vettek – kezdte a visszatekintést a soros elnök. – Mint minden évben, októberben közösen ünnepeltük a fehér bot nemzetközi napját a soproni Vakok és Gyengénlátók Egyesületének tagjaival. Az eseményre most is ajándékkal érkeztünk, ahogy karácsony előtt is megleptük a tagokat. Klubunk minden évben jelen van az adventi vásáron, ahol híresen finom, a soproni gazdák által felajánlott nedűkből készített forralt borral és zsíros kenyérrel kínáljuk az arra járókat, a befolyt összeget tavaly is jótékonysági célra fordítottuk.

Az ünnepvárás és az összefogás jegyében szervezett szívhez szóló csángó adventi koncertet a klub a Szent István-templomban a Soproni Borlovagok és Borbarátok Egyesületével közösen. A moldvai csángók Pusztinából, a gyimesi csángók Kóstelekről érkeztek az emlékezetes programra. Karácsony előtt nem maradhatott el az adventi ételosztás sem a Lions faházánál a Hotel Sopronnal összefogva. Tartalmas élményt nyújtott Harsányi Zsuzsanna kecskeméti festőművész, Lions-tag „Az életöröm mindannyiunké” című kiállítása az év elején a Liszt-központban. A közelmúltban félmillió forintos támogatást nyújtott a civil szervezet a soproni kórház alapítványának, amelyet a gyógyközpont a vakok és gyengénlátók vizsgálatára is szolgáló diagnosztikai eszközre fordított. Ugyancsak félmillió forintot adományozott a klub a Tómalom utcai gyermekotthon számára a májusi közös látogatás során.

Az elmúlt hetekben pótolhatatlan veszteség érte a soproni Lions Clubot: végső búcsút kellett vennie az egyesület alapító tagjától, dr. Grubits Jánostól, aki a legutolsó pillanatig aktívan dolgozott, akinek szellemisége és értékrendje örökre meghatározó marad a civil szervezet életében.

Kapcsolódó cikkek

Nyitnak a soproni fürdők

Nyitnak a soproni fürdők

2024. 05. 29. | Madarász Réka

Június 1-jétől kezdődik a strandszezon a Tómalom fürdőn és a Lőver uszoda strandján. Az üzemeltető Soproni Vízmű Zrt. felkészült munkatársakkal várja...