Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Szereljük fel a kerékpárt!

Szereljük fel a kerékpárt!

| Cziráki Viktória | Panoráma

A kerékpáron alapfelszereltség az első–hátsó lámpa, a csengő, a prizma és természetesen a kormány is. Sötétben a fényvisszaverő mellény is erősen ajánlott, ne sajnáljuk használni, épségünk múlhat rajta!

A 2017-es KRESZ jó néhány kötelező felszerelést ír elő a kerékpárokra, nem véletlenül. Hacsak nem a jó szerencsében bízunk, a balesetmentes közlekedéshez mindenképpen érdemes beszereznünk ezeket. 

A bringán mindenképpen legyen két, egymástól függetlenül működő fékberendezés, melyek közül az egyik az első, a másik a hátsó kerékre hat. Fontos az első lámpa, amely fehér vagy kadmiumsárga, folyamatos vagy villogó fényt biztosít és sötétben, tiszta időben legalább 150 méterről látszik. Kell továbbá egy hátsó lámpa, amely piros folyamatos vagy villogó fényt biztosít. A prizmákat tekintve speciális előírások vannak érvényben: hátul piros színű fényvisszaverő legyen, amely nem lehet háromszögletű. Az első keréken legalább két borostyánsárga, kétoldalas küllőprizma vagy a gumi két oldalán lévő fényvisszaverő csík, illetve fehér, küllőre pattintható fényvisszaverő cső szükséges.

A hangjelző berendezés csak csengő lehet, dudát, kürtöt nem fogad el az igazoltató rendőr. Ezek mellé lakott területen kí­­vül, éjszaka vagy rossz látási vi­­szonyok közt a fényvisszaverő ruházat is elengedhetetlen.

Az előírások közül talán a legfurcsább a „megbízható, könnyen kezelhető kormányberendezés”. Enélkül valóban nem érdemes elindulni!

A KRESZ utolsó módosításában már elfogadja a villogókat is, valamint a világításnak nem kötelező a kerékpáron lennie. Meg­­engedett sisakra, hátizsákra lámpát vagy villogót felszerelni. Jó tudni, hogy a rend őrei fényes nappal is számon kérhetik a világítóberendezést. A mai, modern elemes lámpák egy mozdulattal levehetők, ezért ha napközben kerékpározunk és beszaladunk valahová, ne csak lelakatoljuk a bringát, de vegyük le addig a lámpákat még mielőtt valaki másnak jut eszébe!

Ahogy az autósok körében a biz­­tonsági öv, úgy a kerékpáros társadalomban a sisak a megosztó kérdés. Nem kötelező szeretni a sisakot, de mindenképpen javasolt a viselése.

Kapcsolódó cikkek