Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Szabályosan és láthatóan!
Fotó: illusztráció

Szabályosan és láthatóan!

| Cziráki Viktória | Panoráma

A motoros baleseteknek csak egy része történik az autósok hibájából. A motorral közlekedők maguk is sokat tehetnek az ütközések elkerüléséért, fontos például a láthatóság és a sebességhatárok betartása.

A motoros balesetek elkerülésére és megelőzésére minden közlekedőnek törekednie kell, a jogszabályi előírások, továbbá a partnerség elve alapján. A jó idő beköszöntével ugyanis a motorosok nagyobb számban jelennek meg az utakon, ezzel az őket érő balesetek is gyakoribbá válnak. – A gépkocsivezetők mellett a motorosok maguk is sokat tehetnek azért, hogy ne váljanak baleset részesévé, illetve áldozatává – mondta el a Soproni Témának Kovács Miklós rendőr alezredes, a Soproni Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának vezetője. – A láthatóság, észlelhetőség biztosítása, a kiszámíthatóság, a KRESZ-előírások betartása mind-mind fontos láncszeme a biztonságuknak.


Külön ki kell emelni a sebességhatárok betartásának fontosságát. Sok baleset elkerülhető lenne, ha a járművezető a megengedett legnagyobb sebességgel haladna a veszélyhelyzet kialakulásának pillanatában. Amennyiben mégis bekövetkezik a baleset, a lassúbb ütközési sebesség általában enyhébb sérüléssel jár.
A Soproni Rendőrkapitányság arra kéri a járművezetőket, hogy a balesetek elkerülése érdekében körültekintően vegyenek részt a közlekedésben, és fokozottan tartsák be a közúti közlekedés szabályait. Ittasan soha ne vezessenek! A motorkerékpárral közlekedők a meleg időjárás ellenére is minden esetben viseljék a megfelelő védőruházatot!

Kapcsolódó cikkek