Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Sopronról mindent
Népszerűek a soproni városnéző séták. Felvételünk novemberben készült

Mert élőszóban bármikor vissza lehet kérdezni...

Sopronról mindent

| Munkatársunktól | Panoráma

Idén is nagyszabású programmal készül az idegenvezetők világnapjára a Soproni Idegenvezetők Köre. A séták többsége február 24-én a Várkerületről, a Mária-szobortól indul, de idén, a páneurópai piknik 30. évfordulóján szerveznek buszos kirándulást is Sopronpusztára.

Sopron történelmi múltját, műemlékeit, a város és az irodalom kapcsolatát, valamint a páneurópai piknik eseményeit is megismerhetik azok, akik részt vesznek az idegenvezetők világnapja alkalmából tartott soproni programokon. Városunkban már 12. alkalommal szervezi meg az eseményt a Soproni Idegenvezetők Köre. Míg először két csoportnak tartottak vezetést, addig idén számtalan program közül választhatnak a turisták és a helyiek.

Február 24-én 10 órakor indulnak az első séták a Várkerületről, a Mária-szobortól, mindegyik program körülbelül másfél órás. Lesz séta a bécsi külvárosban és a történelmi belvárosban. Az érdeklődődők „Ami az útikönyvekből kimaradt” címmel is részt vehetnek vezetésen. 11 órakor indul a „Sopron és a bor” című séta, valamint felfedezhetik a történelmi belvárost is. Délután kettőtől ismét a bécsi külvárosban barangolhatnak az érdeklődők, és érdekesnek ígérkezik az irodalmi séta is. Délután 3-kor még két történelmi belvárosi séta indul. A Lövér Szálló buszmegállójától a Várisi sétaútra indulhatnak délelőtt 10-től, délután 2-től pedig a Lövérekben barangolhatnak (A nepomuki Szent János-kápolnától) szakszerű vezetéssel.

Az idei program különlegessége a páneurópai piknik 30 éve című buszos kirándulás, amely 10.30-kor és 13.30-kor indul. A buszra felszállni a Várkerületen, a Mária-szobornál, valamint a Hotel Szieszta és a Hotel Lövér buszmegállójában lehet. A buszos kirándulás közel kétórás, ingyenes, de név szerinti regisztráció szükséges.

Jelentkezni a két szálloda recepcióján, valamint Kiss Jánosnál (0630/36-48-297) lehet. A kirándulókat a busszal elviszik Sopronpusztára, az úton az idegenvezető rövid ismertetőt tart a 30 évvel ezelőtt történtekről, majd a piknik emlékpark megtekintése után a résztvevőket vissza is hozzák Sopronba.

Kapcsolódó cikkek

Megbecsüljük értékeinket

Megbecsüljük értékeinket

2024. 04. 17. | Köves Andrea

– Sopron nemcsak a leghűségesebb, de a legszebb is – nyilatkozta lapunknak dr. Farkas Ciprián a közelgő műemléki világnap apropóján. Április 18. Sopro...

Éves soproni borpárbaj

Éves soproni borpárbaj

2024. 04. 17. | Szilágyi Andrea

– Fontos, hogy Sopronban a bornak ne csak múltja, hanem jövője is legyen – emelte ki dr. Farkas Ciprián a pénteken megrendezett 2024-es Soproni borvid...