Sopronért emlékérmesek

| Munkatársunktól

Sopronban a hűség napján adják át a város legrangosabb kitüntetéseit. 2019-ben a Sopronért Emlékérmet többek között prof. dr. Rybach Lászlónak és ifj. dr. Sarkady Sándornak ítélték oda.

A Sopronért Emlékérem azoknak a soproni magánszemélyeknek, illetve közösségeknek adományozható, akik jelentős mértékben hozzájárultak Sopron város jó hírnevének terjesztéséhez, rangjának, vonzerejének emeléséhez, a város érdekeinek előmozdításához. 

A geofizika területén végzett nemzetközileg is elismert munkássága, a Soproni Liszt Ferenc Szimfonikus Zenekar megújítása érdekében kifejtett munkája és az 1956-os forradalomban vállalt aktív tevékenysége elismeréseként Sopronért Emlékéremben részesült prof. dr. Rybach László, geofizikus, professzor emeritus tanszékvezető egyetemi tanár, a Magyar Tudományos Akadémia külsős tagja, karmester.

A soproni szellemiség iránti elkötelezettsége, a város történelmi múltja iránti szeretete, kutatómunkája és az egyetem selmeci hagyományainak gondozása érdekében végzett tevékenysége elismeréseként Sopronért Emlékérmet kapott ifjabb dr. Sarkady Sándor, a Soproni Egyetem Központi Könyvtár és Levéltár főkönyvtárosa, tudományos kutató.

Az emlékérmesek bemutatását folytatjuk. 

Teljes verzió