Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Sopron fehérben
A VárKerKör Egyesület szeretné fellendíteni a Várkerületen a kereskedelmi életet Fotóillusztráció: Soproni Téma-archívum

Július 27-én 15 órakor kezdődik a white parti

Sopron fehérben

| Huszár Judit | Panoráma

Szeretnék szórakoztatóvá tenni a vásárlást, minél több embert a Várkerületre vonzani – ez a VárKerKör Egyesület célja. A szervezet idén negyedszer szervez éjszakai white partit, amelyre mindenkit várnak – természetesen fehérben!

Több mint három éve alakult hivatalosan egyesületté a VárKerKör – a közel 40 tagot számláló szervezet minden évben több rendezvényt szervez, ezek közül is kiemelkedik a késő esti vásárlással ötvözött white parti. – Az a célunk, hogy összefogjuk a belvárosi vállalkozókat, a Várkerületre vigyük az embereket – mondta a VárKerKör Egyesület nevében Horváth Árpádné. – Szeretnénk fellendíteni a Várkerületen a kereskedelmi életet, amihez az önkormányzat is mindig partnerünk. Július 27-én 15 órakor kezdődnek a hivatalos programok, a Várkerületen a Mária-szobornál állítjuk fel a színpadot, ahol este a Don Attila Band lép fel és dj Jokó is szórakoztatja majd a közönséget.

A szervezők gondoltak a családokra: lesz gyerektorna-bemutató, arcfestés, légtáncosok produkcióját is meg lehet nézni, jógakurzusokon részt venni, de a soproni kézművesek is bemutatják a portékáikat. A #Festek Művészeti Stúdió pedig a Hűség-kútnál várja az érdeklőket. Az üzletekben dolgozók és fellépők mind fehérbe öltöznek, de fehér színben fog pompázni a színpad, és az egész Várkerület fehér lufikkal lesz dekorálva.

– Nagyon szeretnénk, ha minél több soproni komolyan venné, és fehérben jelenne meg. Ez más külföldi városokban jól működik, izgalmas látvány a fehérbe öltözött tömeg – folytatta Horváth Árpádné. – Ráadásul, aki fehérben érkezik, az különböző kedvezményeket kap az üzletekben, vendéglátóhelyeken. A Mária-szobornál már július elsején kihelyezünk egy szelfi táblát. Ha az azon lévő utasítások szerint valaki elkészíti magáról a fényképet, akkor részt vesz egy sorsoláson, ahol értékes nyeremények találnak gazdára, például egy wellnesshétvége is.

A boltok ezen a napon este tízig, a vendéglátóhelyek pedig éjfélig lesznek nyitva. 

Kapcsolódó cikkek