Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Sokszínű táborok
Fotó: Soproni Téma-archívum

Sokszínű táborok

| Köves Andrea | Panoráma

Elérkezett a várva várt vakáció, ezzel együtt pedig a nyári táborok időszaka. Sopronban hagyományosan rendelkezésére áll a szülőknek a nyári napközi, ám emellett minden eddiginél több táborozási lehetőség közül választhatnak.

A sporttáborok népszerűsége töretlen. Idén sem maradhat el a hagyományos Aquarázs sportnapközis tábor, de a soproni sportegyesületek is indítanak táborokat a nyáron. A Figure Skating Sopron izgalmas görkorcsolyatábort is kínál, de akár az akrojógával is megismerkedhetnek a gyerekek egy másik sporttáborban. A Junior Sports Camp számos sportágba vezeti be az alsós és felsős gyerekeket. Kedveltek a különböző lovastáborok, a soproni erdők szépségét a TAEG erdei nyári tábora jóvoltából ismerhetik meg. Anna néni hátizsákja elnevezéssel kalandos túratábor várja az 5–12 éves gyerekeket júliusban és augusztusban. A vállalkozó kedvűek a városi sportfelügyeleti csoport szervezésében a Mecsekben vándortáborozhatnak. A Fertő–Hanság Nemzeti Park játékos nyári természetismereti táborokkal várja a kisebbeket és nagyobbakat egyaránt. 

A kreatív gyerekeket hívogatja a hagyományos városi rajztábor Mende Zsolt grafikus vezetésével a GYIK Rendezvényházban. A Soproni Kézműves Műhelyek több kurzusban is hirdetnek alkotótáborokat. Idén is várja a gyerekeket a Macskakő Gyermekmúzeumban a Múzsák Kertje, a Soproni Múzeum nyári alkotó tábora. A Felhőtáncoló Kreatív Műhely táborai azokat a gyerkőcöket hívogatják, akik szeretnek festeni, rajzolni, bütykölni, agyagozni. A népmesék világában kalandozik az idei Wosinski Képzőművészeti Tábor.

A néptánc szépségeit, a néphagyományaink kincseit több tábor is felvonultatja, így az első Így tedd rá! tábor is. A Petőfi-iskola idén 200–300 gyereknek kínál ennek jegyében maradandó értékeket. A balett és a modern tánc szépségeibe vezetik be az érdeklődőket a Cinege Alapfokú Művészeti Iskola kurzusai. A Városszépítő Egyesület és a TIT nyári bejárós tábort szervez 10–14 éves lányok és fiúk számára augusztus 5–9. között. A hagyományos Logi­scool számítástechnikai táborok is sok érdekességet kínálnak. A Család és Gyermekjóléti Ellátás Intézete ismét szervez nyári napközis táborokat. A Bodza Tábor már hároméves kortól kínál játékos német foglalkozásokat, de nem maradhat el a közkedvelt játékos nyelvtanulást kínáló Dialóg nyári tábor sem. A kisebbeknek izgalmas lehet a Ficánka ovis tábor, a nagyobbak pedig belekóstolhatnak a főzés tudományába a Rizottó Iskola táborában. A középiskolásokat ingyenes tábor várja a Soproni Egyetem Simonyi-karán „Így játszanak a mérnökök” címmel.

Kapcsolódó cikkek