Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Séták Sopronban
Idén is folytatódnak a korábbi években is kedvelt garantált séták Fotó: Németh Péter

Feltárul a város gazdag történelmi múltja

Séták Sopronban

| P. Horváth László | Panoráma

Idén is megtartják az ingyenes garantált sétákat. Szeptemberig minden hétvégén idegenvezetővel járhatják végig a város és a Soproni Parkerdő legszebb részeit az érdeklődők, a hosszú hétvégéken pedig tematikus programok szerepelnek a kínálatban.

A Sopron Régió Turisztikai Központ Nonprofit Kft. szeptemberig minden hétvégén megszervezi az ingyenes garantált sétákat. A szombatok témája a soproni erdő, a hegyvidék, a vasárnapoké pedig a belváros.

– Az idegenvezetés során a résztvevők – a helyiek és az ide látogató turisták – megismerhetik Sopron belvárosának ikonikus látnivalóit, mindeközben feltárul előttük a város gazdag történelmi múltja is – mondta lapunknak Kovács-Gazdag Nikoletta, a kft. ügyvezető igazgatója. – A tavalyi visszajelzések szerint kedveltek a séták, amelyek például az itt élőkhöz vendégségbe érkezők számára is tartalmas időtöltést kínálnak. A rendezvények ingyenesek, az előzetes bejelentkezés viszont ajánlott. Ezt a 99/951–975-ös, a 99/951–976-os telefonszámokon, illetve a sopron@tourinform.hu e-mail címen lehet megtenni. A belvárosi séták a Szent György utcai Tourinform iroda elől, az erdei kirándulások a Hotel Lövértől indulnak.

Mint megtudtuk, idén lesz egy újdonság is: a hosszú hétvégéken összesen hat különböző tematika alapján tartanak plusz sétákat. Májusban a fenyves erdő aljában címmel mutatják be a klimatikus gyógyhelyeket, a Lövéreket. Júniusban megelevenedik a poncichterek világa. Júliusban a Tündérfesztiválhoz kapcsolódóan a Tündér­ösvényen a városi parkokban, zöld tereken tündérek mesélnek majd a gyerekeknek. Augusztusban pedig rendhagyó belvárosi séta lesz: a páneurópai piknik eseményéhez kapcsolódva szakemberek mutatják be a város történelmét, felidézve például azt a kort, amikor Sopron szabad királyi város rangot kapott, illetve az 1921-es népszavazást is. Emellett lesz egy páneurópai piknik élménytúra: az érdeklődők a kor kultikus autójával – Trabanttal – utazhatnak a piknik helyszínére, közben pedig érdekes és hiteles információkat kapnak az idegenvezetőtől. A meglepetésajándék egy piknikkosár és egy darabka a vasfüggönyből. Szeptember a szüret kezdete, így ismét visszakanyarodnak a poncichterek világához. A decemberi rendhagyó séta témája pedig „Sopron a leghűségesebb város” lesz.

Tekintse meg további képeinket!

Kapcsolódó cikkek