Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Ritmus ajándékba

| Bertha Ágnes | Panoráma

Önzetlen segítőkészségéről tett tanúbizonyságot az ágfalvi Láng Rajmund: a 17 éves diák egy dobfelszerelést ajánlott fel egy szarvasi fiúnak.

Az orsolyás Láng Rajmund élete a zene: trombitál Sopron Város Fúvószenekarában, a Blue Cafe Bandben, a zeneiskola fúvószenekarában, a Die Lustige Familie-ben és az Ágfalvi Fúvószenekarban; emellett dobol is. Mivel nemrégiben új dobfelszerelést kapott, úgy gondolta, a régebbit felajánlja valakinek, lehetőség szerint olyan gyereknek, akinek a családjának problémát okozna egy új beszerzése.  

Az ünnepek előtt indult egy verseny a Facebookon, amelyre 10–12 éves gyerekek dobos videóit várták, a legtöbb lájkot elnyert fiatal pedig nyerhetett egy profi dobfelszerelést. Szvetkovics Edina 10 éves fia, Levente is benevezett a versenyre. Sajnos, a szerencse nem állt mellé. Rajmund látta a versenykiírást, és szüleivel úgy döntött, a második helyezett gyereknek odaadja régebbi dobfelszerelését.

– Nagyon nagy örömet szerzett nekünk Rajmund, és az időzítés sem lehetett volna jobb: pont szenteste érkezett a felajánlás – mesélte Szvetkovics Edina. – Néhány percig még reagálni sem tudtunk az üzenetre, annyira meghatódtunk, hiszen nem mindennapi dolog, hogy valaki ekkora ajándékkal lepjen meg egy vadidegent!

Levente négy éve dobol, kezdi kiismerni az új felszerelést, amelyért személyesen utazott el Sopronba. Rajmund pedig elégedett, hiszen felajánlása jobb helyre nem is érkezhetett volna.

Kapcsolódó cikkek

Orbán Viktor: Augusztus 1-től lehet felvenni a harmadik oltást

2021. 07. 19. | MTI

Megoszlanak a vélemények, hogy kell-e harmadik oltás vagy sem, a WHO is közzétett egy ezzel kapcsolatos szkeptikus állásfoglalást. Félni azonban nem kell ettől, a kormány ugyanis lehetővé teszi a harmadik oltás felvételét, de azt ajánlják, hogy a második oltás után teljen el négy hónap, és a háziorvosok szükség esetén ettől eltérhessenek – mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Átadták a fertődi Esterházy-kastély felújított nyugati szárnyát

Átadták a fertődi Esterházy-kastély felújított nyugati szárnyát

2021. 07. 19. | MTI

Átadták a fertődi Esterházy-kastély csaknem kétmilliárd forintból felújított nyugati szárnyát, amelyben három kiállítás, az Arcok és tekintetek – Esterházy-képtár, az Esterházy-porcelánkabinet, valamint az Idővonzatok – Modulated Time, Boldi szobrászművész és Incze Mózes festőművész közös tárlata kapott helyet.