Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Ritmus ajándékba

| Bertha Ágnes | Panoráma

Önzetlen segítőkészségéről tett tanúbizonyságot az ágfalvi Láng Rajmund: a 17 éves diák egy dobfelszerelést ajánlott fel egy szarvasi fiúnak.

Az orsolyás Láng Rajmund élete a zene: trombitál Sopron Város Fúvószenekarában, a Blue Cafe Bandben, a zeneiskola fúvószenekarában, a Die Lustige Familie-ben és az Ágfalvi Fúvószenekarban; emellett dobol is. Mivel nemrégiben új dobfelszerelést kapott, úgy gondolta, a régebbit felajánlja valakinek, lehetőség szerint olyan gyereknek, akinek a családjának problémát okozna egy új beszerzése.  

Az ünnepek előtt indult egy verseny a Facebookon, amelyre 10–12 éves gyerekek dobos videóit várták, a legtöbb lájkot elnyert fiatal pedig nyerhetett egy profi dobfelszerelést. Szvetkovics Edina 10 éves fia, Levente is benevezett a versenyre. Sajnos, a szerencse nem állt mellé. Rajmund látta a versenykiírást, és szüleivel úgy döntött, a második helyezett gyereknek odaadja régebbi dobfelszerelését.

– Nagyon nagy örömet szerzett nekünk Rajmund, és az időzítés sem lehetett volna jobb: pont szenteste érkezett a felajánlás – mesélte Szvetkovics Edina. – Néhány percig még reagálni sem tudtunk az üzenetre, annyira meghatódtunk, hiszen nem mindennapi dolog, hogy valaki ekkora ajándékkal lepjen meg egy vadidegent!

Levente négy éve dobol, kezdi kiismerni az új felszerelést, amelyért személyesen utazott el Sopronba. Rajmund pedig elégedett, hiszen felajánlása jobb helyre nem is érkezhetett volna.

Kapcsolódó cikkek

Téli üzemmód

2020. 11. 25. | Munkatársunktól

Az ország teljes területén téli üzemmódra, ezzel együtt 0–24 órás szolgálatra váltott a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Így országosan 19 megyei igazgatóságán, 94 mérnökségén és a központi irányításban is folyamatos szolgálatra állnak át a szakemberek.