Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Ritmus ajándékba

| Bertha Ágnes | Panoráma

Önzetlen segítőkészségéről tett tanúbizonyságot az ágfalvi Láng Rajmund: a 17 éves diák egy dobfelszerelést ajánlott fel egy szarvasi fiúnak.

Az orsolyás Láng Rajmund élete a zene: trombitál Sopron Város Fúvószenekarában, a Blue Cafe Bandben, a zeneiskola fúvószenekarában, a Die Lustige Familie-ben és az Ágfalvi Fúvószenekarban; emellett dobol is. Mivel nemrégiben új dobfelszerelést kapott, úgy gondolta, a régebbit felajánlja valakinek, lehetőség szerint olyan gyereknek, akinek a családjának problémát okozna egy új beszerzése.  

Az ünnepek előtt indult egy verseny a Facebookon, amelyre 10–12 éves gyerekek dobos videóit várták, a legtöbb lájkot elnyert fiatal pedig nyerhetett egy profi dobfelszerelést. Szvetkovics Edina 10 éves fia, Levente is benevezett a versenyre. Sajnos, a szerencse nem állt mellé. Rajmund látta a versenykiírást, és szüleivel úgy döntött, a második helyezett gyereknek odaadja régebbi dobfelszerelését.

– Nagyon nagy örömet szerzett nekünk Rajmund, és az időzítés sem lehetett volna jobb: pont szenteste érkezett a felajánlás – mesélte Szvetkovics Edina. – Néhány percig még reagálni sem tudtunk az üzenetre, annyira meghatódtunk, hiszen nem mindennapi dolog, hogy valaki ekkora ajándékkal lepjen meg egy vadidegent!

Levente négy éve dobol, kezdi kiismerni az új felszerelést, amelyért személyesen utazott el Sopronba. Rajmund pedig elégedett, hiszen felajánlása jobb helyre nem is érkezhetett volna.

Kapcsolódó cikkek

Petárdázni tilos!

Petárdázni tilos!

2019. 12. 18. | Cziráki Viktória

December 31. közeledtével megnő az érdeklődés a tűzijátékok iránt, és elkezdődik a tanakodás, hogy milyen fény- és hangjátékkal kellene feldobni a bulit. A petárdázás továbbra is tilos.

Sopron neve jól cseng

Sopron neve jól cseng

2019. 12. 18. | P. Horváth László

Sopronnak is fel kell készülnie a turizmusban zajló változásokra: az emberek ma már élményekre vágynak, szeretnének mindent egy helyen megkapni. A város és térsége adottságai jók, ezeket kell kihasználni.