Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Rendőrségi sorozat

Rendőrök segítenek az iskoláknál

| Cziráki Viktória | Panoráma

Az iskolakezdés mindig nagy odafigyelést igényel a közlekedőktől. A megnövekedett forgalom miatt nagyobb a balesetveszély, ezért szeptemberben rendőrök segítenek az iskoláknál.

Szeptember elsejétől a reggeli órákban érezhetően megnövekszik a forgalom Sopron útjain. Az iskolák környékén és a főbb közlekedési utakon gyakoriak ilyenkor a dugók. Amíg az autósok és gyalogosok hozzászoknak az új helyzethez, rendőrök segítik a forgalmat.

– A korábbi évekhez hasonlóan egész szeptemberben jelen leszünk az általános iskoláknál – mondta Kovács Miklós rendőr alezredes, a Soproni Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának vezetője. – Az a cél, hogy segítsük a gyerekeket, például az átkelésnél. Az autósok pedig így könnyebben hozzászoknak ahhoz, hogy a vakáció elteltével ismét gyerekekre kell számítani ezekben az utcákban.

Kovács Miklós arra is felhívta a figyelmet, hogy a fokozott balesetveszély miatt kiemelten fi­­gyeljünk a szabályok betartására, hiszen több ezer gyerek indul útnak szeptember elejével! – Ilyenkor nagyobb az esély arra, hogy autók közül lép ki va­­laki a forgalomba, vagy hogy nem a kijelölt helyen szalad át az úton. A szülőket arra kérjük, hogy a parkolási és várakozási szabályokat ne szegjék meg! Szabálytalanság esetén elsősorban figyelmeztetni fogják az autósokat a forgalomirányító kollégáim, azonban súlyosabb kihágás esetén bírságolhatnak is.

Kapcsolódó cikkek