Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Rejtő, a megejtő

| Munkatársunktól | Panoráma

Rejtő, a megejtő címmel láthat zenés pódiumjátékot a közönség a Soproni Petőfi Színházban november 25-én, szombaton délután három órakor.

„Uram! A késemért jöttem!” – e mondat után utazhatnak a nézők egy olyan világba, amely egyedi és megfejthetetlen marad mindig. Egyszerűen megejtő. Ezt szeretnék a soproni társulat tagjai is megmutatni a közönségnek Pataki András rendező vezetésével.


Rejtő Jenő szellemiségét idézi meg a zenés, szórakoztató, rendhagyó est, melyet Varga Róbert újságíró állított össze és írt színpadra. A műsor egyúttal tiszteleg a népszerű, tragikus sorsú, viharos életű magyar író előtt, aki rövid, alig 38 évig tartó földi pályafutása alatt összesen 120 bohózatot, jelenetet, villámtréfát és 42 regényt írt. Az egész életműve abszurd ötletek, groteszk humor, bizarr alakok és helyzetek áradása volt. Karikatúraszerű, valószerűtlen figurák és kalandok suhannak elénk egy olyan világban, ahol a képzelet sem szab határt.

Kapcsolódó cikkek

A NAV nevében csalnak

2018. 09. 19. | Cziráki Viktória

Helyesírási hibáktól hemzsegő, ám küllemében hivatalos dokumentumnak tűnő levelek terjedtek a közelmúltban, melyekkel valaki magát a Nemzeti Adó- és Vámhivatal ügyintézőjének kiadva próbált meg személyes adatokhoz jutni.