Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Problémamentes fesztiválszezont!

| Cziráki Viktória | Panoráma

Alkoholos állapotban az ember könnyebben válik áldozattá, ugyanakkor elkövetővé is. Fesztiválokon is vigyázzunk értékeinkre!

– 16 éves kor alatt ne járjanak a gyerekek éjszakába nyúló zenei fesztiválokra! – mondta Babelláné Lukács Katalin, a Soproni Rendőrkapitányság őrnagya, kiemelt bűnmegelőzési főelőadó. – Egyedül semmiképp se engedjük el, legalább egy felnőtt kísérje el a kamaszokat! A legnagyobb probléma az alkoholfogyasztás szokott lenni, ittas állapotban az ember fogékonnyá válik bűncselekmények elkövetésére, ráadásul a csoportos elkövetésért szigorúbb büntetés jár.

De áldozattá is könnyebben válunk az alkohol által. Sajnos könnyen belecsúsznak a gyerekek egy csoportos verekedésbe is, ami a nyilvános helyszín miatt csoportos garázdaságnak minősül, így minden résztvevő gyanúsított lehet. A kábítószer-fogyasztást a rendőrök rendszeresen ellenőrzik, de sajnos minden évben találunk drogot, pedig az egyszeri kipróbálásnak is nagyon komoly büntetőjogi és egészségügyi következményei lehetnek.


Babelláné Lukács Katalin azt is elmondta, hogy tömegben ugrálva nem ritkán szoktak súlyos sérülések, törések történni. Kerüljük a nagy tömeget! Az értékekre is fokozottan oda kell figyelni. – A sátorban – hiába „zárjuk le” – ne hagyjunk értéket! A VOLT Fesztivál idején napi szinten tesznek nálunk feljelentéseket.

Kapcsolódó cikkek

Megbecsüljük értékeinket

Megbecsüljük értékeinket

2024. 04. 17. | Köves Andrea

– Sopron nemcsak a leghűségesebb, de a legszebb is – nyilatkozta lapunknak dr. Farkas Ciprián a közelgő műemléki világnap apropóján. Április 18. Sopro...

Éves soproni borpárbaj

Éves soproni borpárbaj

2024. 04. 17. | Szilágyi Andrea

– Fontos, hogy Sopronban a bornak ne csak múltja, hanem jövője is legyen – emelte ki dr. Farkas Ciprián a pénteken megrendezett 2024-es Soproni borvid...