Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Petárdázni tilos!

Petárdázni tilos!

| Cziráki Viktória | Panoráma

December 31. közeledtével megnő az érdeklődés a tűzijátékok iránt, és elkezdődik a tanakodás, hogy milyen fény- és hangjátékkal kellene feldobni a bulit. A petárdázás továbbra is tilos.

– A szilveszter egyik nagy baleseti kockázatát a házi tűzijátékozás jelenti – mondta Babelláné Lukács Katalin, a Soproni Rendőrkapitányság őrnagya, kiemelt bűnmegelőzési főelőadó. – Nem múlhat el szilveszter durrogtatás nélkül, azt azonban nem mindenki tudja, hogy Magyarországon a pirotechnikai eszközök használata szigorú jogszabályhoz kötött. – Csak december 31-én lehet durrantgatni, újév napjától már tilos a megmaradt készletet ellőni. Igyekezzünk ezeket az eszközöket megbízható helyekről beszerezni, eszünkbe se jusson illegális helyről venni, vagy házilag „barkácsolni”! Ittas ember ne gyújtsa be a rakétát, illetve kisgyereknek csak kellő távolságból engedjük, hogy figyelje a tűzijátékot. Ajánlom gyerekeknél a védőszemüveg használatát, erre a célra akár egy napszemüveg is megfelel. 

– Azt sem lehet elégszer elmondani, hogy amennyiben alkoholt fogyasztunk, ne üljünk volánhoz! – tette hozzá a főelőadó. – Nemcsak azért, mert a rendőrség ellenőrizni fog szilveszter éjszakáján, hanem mert az ittas vezetéssel magunkat és a többi közlekedőt is veszélybe sodorjuk. Inkább hívjunk taxit, vagy kérjünk meg valakit, aki nem ivott, hogy fuvarozzon el minket! A jó buli módosult tudatállapot nélkül is jó, így azt javaslom, ne nyúljunk drogokhoz, kockáztatva ezzel bűncselekmény elkövetését. 

Kapcsolódó cikkek

Sopron neve jól cseng

Sopron neve jól cseng

2019. 12. 18. | P. Horváth László

Sopronnak is fel kell készülnie a turizmusban zajló változásokra: az emberek ma már élményekre vágynak, szeretnének mindent egy helyen megkapni. A város és térsége adottságai jók, ezeket kell kihasználni.

Összefogják a közösséget

Összefogják a közösséget

2020. 09. 16. | Munkatársunktól

Szabadtéri mozi, komolyzenei templomi koncert és családi nap körhintákkal – a Kurucdombon, a Jerevánon és a Lövérekben is tartalmas programokat szerveztek pénteken és szombaton. A rendezvényeket a körzetek önkormányzati képviselői kezdeményezésére valósította meg a Pro Kultúra.