Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Óvoda: egy gyerek, egy palánta
A Bánfalvi Óvodában a gyerekek lelkesen segítenek a virágok gondozásában Fotó: Pluzsik Tamás

Óvoda: egy gyerek, egy palánta

| Pluzsik Tamás | Panoráma

Az idei Virágos Sopronért környezetszépítő versenyen tagóvodáival együtt „tarolt” a Bánfalvi Óvoda, hisz az intézmények kategóriában két első, egy 2. és egy 3. helyet is szerzett.

– Szeretnénk és egyúttal igyekszünk is óvodáinkban olyan körülményeket teremteni, hogy a gyerekek harmonikusan, jól érezzék magukat. A virág, a szép növények természetes részei kell, hogy legyenek az óvodának éppen úgy, mint az otthonainknak – fogalmazott dr. Horváth Ivánné, a Bánfalvi Óvoda vezetője. 

A szülők körében évek óta nagy sikere van az „egy gyerek, egy palánta” akciónak, ami ha úgy tetszik, némiképp áthallásos is, hiszen a gyerekek emberpalánták, akiket szülőnek, óvónőnek egyaránt óvni, vigyázni, nevelni kell.

– Kétszázötven gyerek jár hozzánk, és amikor ezt az akciót meghirdetjük, akkor minden szülő hoz valamit. Egy-egy virágpalántát, virágládát vagy virágföldet, sokan az ültetésben, az udvar csinosításában segédkeznek, amiben természetesen mi magunk – óvónők, dadusok – is részt veszünk. Nagyon fontos feladatunknak tartjuk azt is, hogy a gyerekekkel a maguk szintjén a növények szeretetét, azok ápolását, gondozását is megtanítsuk.

Ott létünkkor is láthattuk, hogy az óvodások körében a legnépszerűbb feladat a locsolás. Szinte versengnek érte a kislányok és a kisfiúk, hogy locsolókannáikkal ki, mikor, melyik növényt itathatja meg. 

Kapcsolódó cikkek

Petárdázni tilos!

Petárdázni tilos!

2019. 12. 18. | Cziráki Viktória

December 31. közeledtével megnő az érdeklődés a tűzijátékok iránt, és elkezdődik a tanakodás, hogy milyen fény- és hangjátékkal kellene feldobni a bulit. A petárdázás továbbra is tilos.

Sopron neve jól cseng

Sopron neve jól cseng

2019. 12. 18. | P. Horváth László

Sopronnak is fel kell készülnie a turizmusban zajló változásokra: az emberek ma már élményekre vágynak, szeretnének mindent egy helyen megkapni. A város és térsége adottságai jók, ezeket kell kihasználni.