Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Óvjuk tárcánkat vásárláskor is!
Fotó: illusztráció

Óvjuk tárcánkat vásárláskor is!

| Cziráki Viktória | Panoráma

Vásárlás közben figyeljünk oda a táskánkra és a pénztárcánkra! A hátizsák zsebéből könnyen kiemelhetőek az értékek, ne váljunk áldozattá!

A közelmúltban az egyik soproni áruházban egy gyanútlan vásárló a pénztárnál vette ész­­re, hogy eltűnt a pénztárcája. A pénzét a há­­tizsák külső zsebében tartotta, innen kelt lába az értékeinek. A szakember azt javasolja, pénzt soha ne tegyünk mások számára is hozzáférhető külső zsebbe! 

– A hátizsák bár kényelmes, biztonsági szempontból sajnos problémás, főleg olyan helyen, ahol sokan vannak, és nem tu­­dunk figyelni rá – mondta Ba­­bel­­lá­né Lukács Katalin, a Soproni Rendőrkapitányság őrnagya, kiemelt bűnmegelőzési főelőadó. – A zsebeiből például sorban állás közben szinte észrevétlenül ki lehet venni mindent, és mire feltűnik az áldozatnak, hogy meglopták, sajnos már ké­­ső. Legyünk résen, értékeinket min­­dig a táska aljába vagy a biztonságosabb, belső zsebekbe te­­gyük! Legjobb, ha a hátitáskát tömegben előre vagy oldalt a vállunkra vesszük, a tömegközlekedésen pedig nyugodtan tegyük a lábunk mellé.

A szakember arra is felhívta a figyelmet, hogy a boltokban sajnos nap mint nap láthatunk olyan vásárlókat, akik a táskájukat a bevásárlókocsiba teszik. – Elég csak egy pillanatra távolabb lépni a kocsitól és elviszik táskánkat értékeinkkel. Ne bízzunk abban, hogy az áruház kamerarendszere segít felderíteni az elkövetőt, inkább előzzük meg az áldozattá válást!

Kapcsolódó cikkek