Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Óvatosan a tömegben!

| Cziráki Viktória | Panoráma

Karácsony előtt sorra nyitnak a szabadtéri vásárok, nagy a zsúfoltság a bevásárlóközpontokban, a tömeg pedig kedvez a bűnelkövetőknek.

– A vagyon elleni bűncselekmények, például zseblopások, táskákból, járművekből történő lopások tömegben könnyebben elkövethetőek – mondta Babelláné Lukács Katalin, a Soproni Rendőrkapitányság őrnagya, kiemelt bűnmegelőzési főelőadó. – Vásárláskor készpénzt, bankkártyát, mobiltelefont biztonságos és könnyen hozzáférhető helyen őrizzünk! Akkor is legyünk körültekintőek, ha utcán veszünk ajándékot: csak hivatalos, engedéllyel rendelkező árustól vásároljunk. Ha autóval megyünk, mindig zárjuk be a járművet, táskát, értéket ne hagyjunk a kocsiban! A tömegközlekedési eszközön táskánkat kézben tartsuk! 

A főelőadó arra is felhívta a figyelmet, hogy internetes vásárláskor legyünk elővigyázatosak! Ellenőrizzük a webáruház értékeléseit, a telefonszámát és telephelyét! Legyünk kételkedők a feltűnően olcsón kínált termékekkel kapcsolatban, és előre utalás helyett válasszuk az utánvétes vásárlást! 

Kapcsolódó cikkek