Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Összefogják a közösséget
A Citadellánál fából készült gyerekjátékok és izgalmas programok várták szombaton a családokat Fotó: Griechisch Tamás

A jereváni koncertről készült videót már meg lehet nézni

Összefogják a közösséget

| Munkatársunktól | Panoráma

Szabadtéri mozi, komolyzenei templomi koncert és családi nap körhintákkal – a Kurucdombon, a Jerevánon és a Lövérekben is tartalmas programokat szerveztek pénteken és szombaton. A rendezvényeket a körzetek önkormányzati képviselői kezdeményezésére valósította meg a Pro Kultúra.

A Kincsem című film vetítésével kezdődött a városrészi programok sora. Pénteken este hétre már több tucatnyian gyűltek össze a Kurucdombon, igazi piknikhangulat alakult ki a nézőtéren. A városrész önkormányzati képviselője, Pongráczné Várnai Mária köszöntötte a résztvevőket.

Békebeli vurstlihangulatot keltettek életre szombaton délután a Lövérekben. A városrész második családi napját a Citadellánál tartották, itt fából készült gyerekjátékok, arcfestés, vattacukor és verklimuzsika fogadta a résztvevőket, és körhintákra is felszállhattak a kisebbek, nagyobbak. – A közösségi felelősségvállalás jegyében önkéntes véradást is szerveztünk – mondta Abdai Zsolt, a körzet önkormányzati képviselője, aki maga is adott vért. A program részeként levetítették a Körhinta című filmet, zenélt a Brass Brothers, valamint Bolodár Zoltán, a Soproni Múzeum fotótárának vezetője tartott retró képmutogatást.

A Jereván-lakótelepen, a Szent Imre-templomban a Soproni Liszt Ferenc Szimfonikus Zenekar vonósegyüttese adott koncertet szombaton este. Az előadáson Oberfrank Péter vezényelt, a szólisták Drüszler Edit (szoprán) és Szarvas Anna (piccolo) voltak. – Köszönet jár a zenészeknek és Németh István plébános úrnak, hogy ismét befogadta a művészi eseményt, így a Jereván-lakótelep mindennapjait egy újabb különleges koncert tette ünneppé – mondta Tóth Éva képviselő, a településrészi önkormányzat elnöke. A rendezvényen részt vett a körzet másik képviselője, Csiszár Szabolcs alpolgármester is. A járványhelyzet miatt korlátozták a résztvevők számát, de azok, akik nem tudták személyesen megnézni a koncertet, megtekinthetik a teljes felvételt a Pro Kultúra oldalán. 

Tekintse meg további képeinket!

Kapcsolódó cikkek