Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Önzetlen segítség

| Madarász Réka | Panoráma

Egyedül neveli gyermekét és ápolja édesanyját Kovácsné Rita. A hölgy öt év alatt tett félre szemműtétjére százezer forintot, amit a közelmúltban elveszített, de visszajuttattak neki.

Ritának az édesanyja és az anyai nagyapja szokta mondogatni, hogy „mindig segíts mindenkinek, ha csak egy jó szóval is”. Az egyedülálló anya tartotta is magát ehhez, és soha nem akarta, hogy megtudják, ha ő volt a jótevő. Úgy látszik, az élet bizonyította, hogy hosszú távon igazságos, hiszen több tisztességes ember összefogásának köszönhetően kapta vissza a megtakarított pénzét.  

– Öt évvel ezelőtt glaukómás rohamom volt, és már akkor tudtam, hogy szemműtétre lesz szükségem – mesélte Rita. – 2015-től gyűjtöttem arra az esetre, ha kiesek a munkából. Mivel a gyermekemet egyedül nevelem, édesanyám pedig 24 órás felügyeletet igényel, nehezen tudtam összespórolni az összeget, amit mindig mindenhova vittem magammal, hogy legyen mihez nyúlnom.

Rita a gyógyászatisegédeszköz-boltba ment megvásárolni a szükséges eszközöket édesanyjának, akit akkor engedtek haza a kórházból. Mivel a pult színébe beleolvadt borítékja kékje, észre sem vette, hogy ott felejtette. Az eladó hölgy azonban volt annyira lelkiismeretes, hogy a műanyag tartóban talált cím alapján felkereste Pusztai Julianna ápolónőt, akit korábban már bemutattunk Hétköznapi hős című rovatunkban.

– Már otthon voltunk, és azzal voltam elfoglalva, mennyire ügyetlen vagyok, és hogyan tudok megbirkózni munka mellett a mindennapi feladatokkal, pedig sokan segítettek, például a Máltai Szeretetszolgálattól kaptunk egy speciális ágyat – tette hozzá Rita. – Ekkor csöngetett be egy angyal, Julcsi, és átnyújtotta a borítékomat. Az is kiderült, hogy ő lesz az ápolónőnk. Rendkívül boldog voltam, és nemcsak a pénz miatt, hanem hogy ennyire jó kezekben lesz az anyukám.

Rita ezúton szeretne köszönetet mondani a pénz visszajuttatásában szerepet játszó becsületes embereknek és mindazoknak, akik segítenek ebben a nehéz élethelyzetben, a Máltai Szeretetszolgálatnak és segítőkész kollégáinak, valamint a családok átmeneti otthonának. 

Kapcsolódó cikkek