Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Online veszélyek

| Cziráki Viktória | Panoráma

Az online oktatási rendszer velejárója, hogy a gyerekek az internetet böngészik a feladatok elvégzéséhez. Kezdetben ne hagyjuk egyedül netezni a kicsiket, és igyekezzünk őket ezen a téren is tudatosságra ösztönözni!

Sok diák egyedül oldja meg az interneten kapott házi feladatot. Kellő elővigyázatosság nélkül az interneten kutakodva könnyen bekövetkezhet, hogy a gyerek a számára nem megfelelő tartalmakba botlik. – A legjobb óvintézkedés, amit tehetünk, hogy a kezdetekben nem hagyjuk egyedül a gyereket a neten – mondta lapunknak Babelláné Lukács Katalin, a Soproni Rendőrkapitányság őrnagya, kiemelt bűnmegelőzési főelőadó. – Azt javaslom, beszéljünk a gyerekünkkel az internet veszélyeiről, az erőszakos tartalmakról, a nyilvánosság adta kockázatokról, de a személyes adatok védelmét vagy az álhíreket is fontos szóba hozni. Ugyanilyen fontos, hogy igyekezzünk tudatos felhasználóként példát mutatni. Segítségül hívhatjuk a technológiát is, a kicsik megóvására külön fiókot hozhatunk létre, mellyel kizárólag a leckéhez szükséges dolgok érhetők el. Itt különböző szűrőket, korlátozásokat állíthatunk be. A kiskamasz, ha van elég ismerete, és jó példát mutattunk neki, már magától is kerülni fog sokféle károsnak ítélt tartalmat. 

Kapcsolódó cikkek

Régi idők karácsonya

Régi idők karácsonya

2020. 12. 23. | Köves Andrea

Ki ne emlékezne arra, hogy gyermekként milyen repeső szívvel várta a szentestét? Így van ezzel dr. Varga Mária, a Sopronért Emlékérem kitüntetettje, valamint dr. Szabadhegyi Győző, a Soproni Egyetem címzetes docense is.

2022-től jövedelemadó-mentességet kapnak a 25 év alattiak

2022-től jövedelemadó-mentességet kapnak a 25 év alattiak

2021. 01. 15. | MTI

A magyar oltókapacitás jóval nagyobb, mint amennyi koronavírus elleni vakcina van - mondta Orbán Viktor pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában. A miniszterelnök bejelentette azt is: legkésőbb 2022-től jövedelemadó-mentességet kapnak a 25 év alattiak.