Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Nyitnak a soproni fürdők
Június 1-jén kezdődik az igazi strandszezon Tómalmon, de már május 1. óta pihenhetnek itt a soproniak és a turisták. Fotó: Filep István

Idén két héttel előbb, már június 1-től látogatható az uszoda strandja

Nyitnak a soproni fürdők

| Madarász Réka | Panoráma

Június 1-jétől kezdődik a strandszezon a Tómalom fürdőn és a Lőver uszoda strandján. Az üzemeltető Soproni Vízmű Zrt. felkészült munkatársakkal várja a fürdőzni vágyókat.

A Tómalom fürdő már május 1-jén megnyitotta kapuit a látogatók előtt, akkor még mentőszolgálat nélkül. Ingyenesen élhet a pihenési lehetőséggel bárki egészen június 1-ig, amikor elkezdődik a normál üzem, és már a fürdőzni vágyókat is várják. A strandszezon előtt megerősítették a part támfalát. A belépőjegy árán csupán inflációs korrekciót hajtottak végre.

– A Lőver uszoda strandját minden évben június 15-én nyitjuk ki, ám idén ezt előbbre hoztuk – tudtuk meg Fekete Richárdtól, a Soproni Vízmű Zrt. fürdő üzemmérnökségének vezetőjétől. – Mivel három évvel ezelőtt az egész strand átépült, csak az állapot megőrzése érdekében végeztünk karbantartási munkálatokat. Mint mindig, a lehető legmagasabb vendégszámra készülünk. A tapasztalataink alapján a június és az augusztus hónap általában hektikus, júliusban számítunk a legerősebb vendégforgalomra.

Mivel gondolnak azokra is, akik strandolni nem, csak úszni szeretnének, ők válthatnak csak uszodahasználatra feljogosító belépőjegyet is. Ennek árán még január 1-jén hajtottak végre módosításokat, azóta nem változott.

– Hogy mire figyeljenek oda a fürdőzők? Más veszélyek leselkednek a strandolókra az uszoda strandján és mások Tómalom fürdőn – folytatta az üzemmérnökség-vezető. – A Lőver uszodában időközben létrejött a Lőver Vízimentő és Búvár Egyesület, amely többek között vízi mentési alapképzést is tart. Idén már az itt végzett szakemberek látják el a vízimentő-szolgálatot Tómalom fürdőn. Ráadásul az egyesület még egy újítást is bevezetett a balesetek megelőzése érdekében: a Tómalmon fürdőzők felfújható, úszókísérő bóját vehetnek igénybe. Ezt úgy kell elképzelni, hogy a derekukra erősíthetik a bóját, így ha bármi történik velük úszás közben, ebbe kapaszkodva kérhetnek segítséget a vízimentőktől. A bóját pedig – élénk piros színe miatt – a mentők is könnyen észreveszik.

A szakember a balesetek megelőzése érdekében azt javasolja: úszáskor mindenki csak olyan célokat tűzzön maga elé, melyek megvalósítására – aktuális állapotát figyelembe véve – biztosan képesnek tartja magát.

Tekintse meg további képeinket!

Kapcsolódó cikkek

Trianonra emlékeztünk

Trianonra emlékeztünk

2024. 06. 12.

– Trianon a példája annak, hogy mit veszíthet a magyarság, ha belekeveredünk egy újabb világháborúba – hangsúlyozta a nemzeti összetartozás napján tar...