Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Nyári tanácsok gyerekeknek

| Munkatársunktól | Panoráma

Közeleg a vakáció, melynek néhány hetét sok nagyobb gyerek már egyedül tölti otthon.

– Ha a szülők nem tudnak szabadságot kivenni, de a gyerekben már megbíznak, és egyedül hagyják otthon, célszerű ellátni jótanácsokkal, hogy ne kerüljön bajba – mondta el a Soproni Témának Babelláné Lukács Katalin, a Soproni Rendőrkapitányság őrnagya, kiemelt bűnmegelőzési főelőadó. – Talán a legfontosabb ezek közül, hogy idegennek ne nyisson ajtót! Ha kertes házban lakunk, otthonról elindulva ne csak a bejárati ajtót zárja be, de a kertkaput is!

A kaput célszerű egyébként mindig zárva tartani, akkor is, ha otthon vagyunk, hiszen a nyitva hagyott bejáraton át bárki besurranhat. Sajnos történtek ilyen esetek a közelmúltban. Az egyiknél ráadásul kutya is volt otthon, de mivel hátra ment a kertbe a gazdájával, az előszobában hagyott táskát könnyen felkapták és elvitték.


Babelláné Lukács Katalin hozzátette, biztonságuk érdekében lássuk el a gyerekeket tanácsokkal a konnektor, a gyufa használatáról, illetve az alapvető közlekedési szabályokról! 12 év alatt ne engedjük egyedül biciklizni őket!


Fontos, hogy tudjuk a gyerekről, hogy mikor, kivel, hova megy. A barátai telefonszámait is gyűjtsük be, hiszen baj esetén ők tudnak segíteni!

Kapcsolódó cikkek