Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Neten támadnak  a kamu hirdetések
Fotó: Illusztráció

Neten támadnak a kamu hirdetések

| Cziráki Viktória | Panoráma

Ne dőljünk be a manipulatív hirdetéseknek, a szép fotóval eladott termék gyakran csak ócska kacat. Sok esetben – ha fogyasztóvédelmi problémával szembesülünk – a pénzünket sem kapjuk vissza.

A márkásra megtévesztésig hasonlító hajvasaló, Kínából postázott menyasszonyi ruha – elég csak 10 percet tölteni a legnépszerűbb közösségi oldal böngészésével, hogy közel 50 különböző hirdetést találjunk. – Ezek java része ártalmatlan haszontalanság, ezért jó ha tudjuk, nem mind arany, ami a fotón fénylik – mondta a Soproni Témának Babelláné Lukács Katalin, a Soproni Rendőrkapitányság őrnagya, kiemelt bűnmegelőzési főelőadó. – Fontos tudni, hogy fogyasztóvédelmi problémák esetén elég nehéz intézkedni, főként ha más kontinensről rendeltük. Nagyon gyakori probléma, hogy a képen tetszetős termék a valóságban teljesen használhatatlan. Ne dőljünk be, vagy legalábbis gyanakodjunk, ha nagyon rövid időkorláthoz kötnek egy „akciót”, a „csak itt és csak most” általában átverés. A kampányok gyakran nagyon meggyőzőek, de ha előre fizetünk, nagy kockázatot vállalunk. Csak megbízható webáruházból rendeljünk! 

Babelláné Lukács Katalin hozzátette, érdemes rászánni az időt, hogy döntés előtt elolvassuk a vásárlói kommenteket, véleményeket. Ezekből sok minden kiderül a boltról és a termékről is. Saját személyes adatainkat pedig lehetőleg sehol ne adjuk meg!

Kapcsolódó cikkek