Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Ne tegyük a pléd  alá értékeinket!
Strandoláskor hagyjuk értékeinket az ingyenes széfekben! Fotó: illusztráció

Ne tegyük a pléd alá értékeinket!

| Cziráki Viktória | Panoráma

Még tart a nyári szünet, a strandok pedig kedvelt terepei a tolvajoknak. Az értékeket hagyjuk a széfben, ne a törölköző alatt, javasolják a rendőrök.

Az utóbbi hetekben nagy felháborodást keltett, hogy egy budapesti strandon egy családnak minden értékét elvitte valaki. Az anyuka nyílt levele szerint a tolvaj az öltözőszekrényből lopta el a pénztárcát és a drága mobilt, de jó tudni, hogy még mindig biztonságosabb a zár­­ható szekrényben hagyni az értékeket, mint a plédünk alatt. 

– Sajnos megeshet, hogy amire nem figyelünk, eltűnik – hang­­súlyozta Babelláné Lukács Katalin, a Soproni Rendőrkapitányság őrnagya, kiemelt bűnmegelőzési főelőadó. – Márpedig amíg a vízben lubickolunk, bárki kiemelheti értékeinket a törölköző vagy a napozóágy alól. Sajnos Sopronban is okoztak már így kellemetlen perceket a nem kellően óvatos fürdőzőknek. Ezért vegyük igénybe a soproni strandokon is ingyenesen rendelkezésre álló széfeket!

A nyári távollétünk során otthonunk biztonságára is fokozottan ügyeljünk! Ha elutazunk, zárjuk be az ajtókat, az utca vagy kert felől elérhető magasságban lévő ablakokat! Ha hosszabb időt töltünk az otthonunktól távol, kérjünk meg valakit, hogy ürítse ki a postaládánkat, a szórólapokkal teli postaláda ugyanis egyértelmű jelzés a betörők számára!

Kapcsolódó cikkek