Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Rendőrségi sorozat

Ne legyünk felelőtlenek!

| Czetin Zoltán | Panoráma

Nyilvános helyen soha ne hagyjuk őrizetlenül értékeinket, mert könnyen lehetünk lopás áldozatai! – figyelmeztetnek a rendőrök.

– A közelmúltban történt egy soproni boltban a következő eset: a betérő vevő a nehéz táskáját a bejárat mellett hagyta, csak a pénztárcáját vette ki belőle. Vásárlás után ugyan a táska még ott volt, de a tartalmának egy része addigra eltűnt – mesélte Babelláné Lukács Katalin őrnagy, a Soproni Rendőrkapitányság kiemelt bűnmegelőzési főelőadója.

Biztosan Önökkel is előfordult már, hogy az üzletben nem akarták magukkal cipelni a nehéz csomagokat. Ilyenkor sokan megkérik a pénztárosokat, hogy figyeljenek az ott hagyott táskákra. Persze ők sem tudnak mindenre koncentrálni, fizetnek náluk a vevők, kérdéseket tesznek fel, ki-be mennek az emberek a boltból.

– Bár az a legkényelmetlenebb, de egyben a legbiztosabb is, ha magunkkal visszük az egész táskát – folytatta az őrnagy. – Nem szabad saját magunkból kiindulni, hogy mi nem nyúlnánk más értékeihez, sajnos sokan megteszik. Mindig a megelőzés a biztos út. 

Kapcsolódó cikkek

Megbecsüljük értékeinket

Megbecsüljük értékeinket

2024. 04. 17. | Köves Andrea

– Sopron nemcsak a leghűségesebb, de a legszebb is – nyilatkozta lapunknak dr. Farkas Ciprián a közelgő műemléki világnap apropóján. Április 18. Sopro...

Éves soproni borpárbaj

Éves soproni borpárbaj

2024. 04. 17. | Szilágyi Andrea

– Fontos, hogy Sopronban a bornak ne csak múltja, hanem jövője is legyen – emelte ki dr. Farkas Ciprián a pénteken megrendezett 2024-es Soproni borvid...