Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Ne legyen naiv!

| Cziráki Viktória | Panoráma

Étteremben, szépségszalonban hagyja szem előtt a táskáját, ha nem szeretné, hogy eltűnjenek belőle értékei! – tanácsolja a rendőrség szakembere.

– A Soproni Rendőrkapitányságra is érkezett már olyan feljelentés, mely szerint felügyelet nélkül hagyott táskából valaki pénztárcát és értékeket tulajdonított el – mondta el a Soproni Témának Babelláné Lukács Katalin, a Soproni Rendőrkapitányság őrnagya, kiemelt bűnmegelőzési főelőadó. – Különböző szolgáltatóknál, fodrásznál, szépségszalonban hajlamosak vagyunk nem kellően odafigyelni az értékeinkre. Sokan csak a fogasra akasztják a táskájukat, és ha így tesznek, elég az a pár pillanat, amíg például a hajukat mossák, már lehetőséget is adnak az ellopásukra. Gyakran az alkalom szüli a tolvajt, ne legyünk naivak!

Exkluzív helyen, menő szalonban azt gondolnánk, hogy nem történik lopás – ez sajnos nem igaz. Ugyanez a helyzet az éttermekben, ahol mi, nők a táskánkat, a férfiak a kabátjukat – zsebben a pénzzel – a szék karfájára szoktuk tenni. Sajnos olyan esetünk is volt, hogy így kelt lába pénznek, értéknek. Azt tanácsolom tehát, hogy akárhová megyünk, a táskánkat mindig vigyük magunkkal, tartsuk látható helyen! Ezzel magunk is sokat tehetünk azért, hogy ne vájunk áldozattá!

Kapcsolódó cikkek