Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Ne fizessünk előre az autóért!

| Cziráki Viktória | Panoráma

Ha autót veszünk, nézzünk utána a jármű történetének, és soha ne fizessünk addig, amíg nem láttuk és nem próbáltuk ki a gépkocsit!

Az interneten kinézett használt autó vásárlásáért utazott több száz kilométert egy férfi, a kocsi ráadásul annyira megtetszett neki a fotón, hogy még foglalót is utalt az eladónak.  

– Hamar kiderült, nemcsak hogy vonattal kell hazafelé is utaznia, de az eladó még a pénzt sem akarja visszafizetni – mondta el a Soproni Témának Babelláné Lukács Katalin, a Soproni Rendőrkapitányság őrnagya, kiemelt bűnmegelőzési főelőadó. – Az autó-adásvétel ennél nagyobb körültekintést igényelt volna. Pénzt utalni úgy, hogy a kocsit nem látta, nem próbálta ki, egyértelmű hiba volt. Ilyen esetben csak akkor fizessük ki a vételárat, ha tisztában vagyunk az autó műszaki állapotával, és még jobb, ha szerelővel át tudjuk vizsgáltatni az autót. Ha biztosra akarunk menni, alvázszám alapján a gépjárműtörténetnek is utána tudunk nézni, ezzel a kilométeróra állásáról is meggyőződhetünk.

Az őrnagy azt is kiemelte, a külföldről behozatott kocsik esetében se fizessünk előre az ügyintézésért, hiszen annak a műszaki állapota is csak akkor derül ki, ha beleül az ember.

Használt autó vásárlásakor mindig győződjünk meg arról, hogy a tényleges eladó is jelen van, ne fogadjunk el előre aláírt szerződést! 

Kapcsolódó cikkek