Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Ne fizessen előre!

| Cziráki Viktória | Panoráma

Az internetes csalások kellő körültekintéssel megelőzhetőek. Csak hivatalos webáruháznak utaljon előre, magánszemélytől történő vásárlásnál legyen óvatos!

Az elmúlt időszakban több alkalommal érkezett feljelentés internetes csalásokkal kapcsolatban. – Nem győzzük elégszer hangsúlyozni, hogy legyünk körültekintőek az internetes vásárlásnál, ahol magánszemély az eladó! – mondta a Soproni Témának Babelláné Lukács Katalin, a Soproni Rendőrkapitányság őrnagya, kiemelt bűnmegelőzési főelőadó. – Egy valóságban is létező bolt web­shopjában természetesen nyugodtan fizethetünk előre a termékért, azonban a különböző, főleg használt termékekre szakosodott online „piacterek” a csalóknak is teret adnak. Itt kapható minden, a konyhabútortól a hangszórón át a földmunkagépig, éppen ez utóbbival „fürdött be” egy reménybeli vásárló. A vételár egy részét előre átutalta, azonban az árokásó gépet nem kapta meg, természetesen az eladó elérhetetlenné vált. 

A főelőadó azt javasolta, hogy a megrendelés előtt ellenőrizzük le az adott webáruház „valódiságát”. Az internetes csalások elkerülése érdekében kétkedve kezeljük az olyan eladókat, akikkel kapcsolatban kevés értékelést jegyeztek be az ügyfelek, vagy akik a piaci árnál lényegesen alacsonyabb áron kínálják termékeiket. A legjobb megoldás a személyes átvétel, de ha ez nem lehetséges, akkor az utánvétel lehetőségét kérjük! Magánszemélytől történő vásárlás esetén soha ne utaljuk el a vételárat!

Kapcsolódó cikkek

Régi idők karácsonya

Régi idők karácsonya

2020. 12. 23. | Köves Andrea

Ki ne emlékezne arra, hogy gyermekként milyen repeső szívvel várta a szentestét? Így van ezzel dr. Varga Mária, a Sopronért Emlékérem kitüntetettje, valamint dr. Szabadhegyi Győző, a Soproni Egyetem címzetes docense is.

2022-től jövedelemadó-mentességet kapnak a 25 év alattiak

2022-től jövedelemadó-mentességet kapnak a 25 év alattiak

2021. 01. 15. | MTI

A magyar oltókapacitás jóval nagyobb, mint amennyi koronavírus elleni vakcina van - mondta Orbán Viktor pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában. A miniszterelnök bejelentette azt is: legkésőbb 2022-től jövedelemadó-mentességet kapnak a 25 év alattiak.