Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Ne fizessen előre!

| Cziráki Viktória | Panoráma

Nagy összegű előleget ne fizessünk semmilyen építőipari munkára! A kivitelezőről előzetesen informálódjunk, és csak megbízható szakemberrel dolgoztassunk!

Nem könnyű jó építőipari szakembert találni, hiszen a minőségi munkát végző kivitelezők általában elfoglaltak. Ha valaki elvállalja a rábízott feladatot, hajlamosak vagyunk gyorsan nagyobb összeg kifizetésével „bebiztosítani” a munkát. – Néha megesik, hogy a gyanútlan ügyfél – előleg megfizetése után – nem is látja többet a kivitelezőt – mondta Babelláné Lukács Katalin, a Soproni Rendőrkapitányság őrnagya, kiemelt bűnmegelőzési főelőadó. – Legyen szó akár „csak” egy nyílászárócseréről vagy éppen egy teljesen új épület kivitelezéséről, közös vonás az ilyen ügyeink között, hogy a megrendelők nagyobb összegű előleget fizettek a szakembernek.  

A főelőadó hozzátette: előleget csak abban az esetben adjunk, ha annak átvételéről írásos elismervényt ad a kivitelező. Egyébként pedig igyekezzünk előzetesen információt gyűjteni a kiszemelt szakemberről, kérjük ki olyan ismerőseink véleményét, akik végeztettek már munkát vele. Általában kisebb az átverés esélye, ha mi magunk keresünk szakembert.

Eleve legyünk gyanakvóbbak, ha valaki megkeres azzal, hogy olyan felújítási munkákat (például nyílászárócserét) kínál fel, amire mi magunk nem is gondoltunk.

Kapcsolódó cikkek