Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Nagyszülők a Berzsenyiben

Nagyszülők a Berzsenyiben

| Madarász Réka | Panoráma

Szerdán délután tartották meg a Berzsenyi-gimnáziumban a nagyszülők napját. A már hagyományosnak számító rendezvény egyike azon ritka alkalmaknak, amikor három generáció találkozhat az iskola falai között.

A Berzsenyi Dániel Evangélikus (Líceum) Gimnázium és Kollégium 2004-ben rendezte meg először az elsősorban nagyszülőknek szóló programját, amelyre az 5. osztályos tanulók szülei és a testvérei is hivatalosak. Az eseményen a meghívott nagyszülők találkozhatnak az iskola igazgatójával, Tölli Balázzsal, illetve megismerhetik unokáik osztályfőnökeit, tanárait.

– Egy családpályázat részeként rendezzük meg a nagyszülők napját – tudtuk meg Baráth Mónika igazgatóhelyettestől. – A számtalan pozitív visszajelzés többek között annak köszönhető, hogy kevés olyan program van a középiskolában, amely lehetővé teszi, hogy a nagyszülő iskolai keretek között láthassa az unokáját. Valószínű, hogy a ballagás lesz a következő ilyen. Rendkívül felemelő tud lenni, amikor az egész család együtt van, különösen olyankor, ha a szülő és a nagyszülő is ide járt.

Kezdetben novemberben szervezték meg a rendezvényt, de a március vagy az április jobbnak bizonyult, hiszen a Líceum legkisebbjeinek osztályközössége addigra már összekovácsolódik. Az iskolavezetés köszöntőjét követően bemutatkoztak a jelenlegi és a leendő 5. évfolyamosok osztályfőnökei. Az iskolaismertető film megtekintése után szinte mindenki kitöltötte a Líceummal kapcsolatos kérdéseket tartalmazó totót. Míg a zsűri javított, az 5.a és 5.b osztály műsort adott a meghívottaknak, majd eredményhirdetés következett. Hihetetlenül megható volt a nagyszülők köszöntése: a diákok előre elkészített apró ajándékokkal lepték meg szeretteiket. A rendezvény üdítőzéssel és beszélgetéssel zárult.

Kapcsolódó cikkek