Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Megújulnak az utak
A Sopron és Balf közötti hat kilométer hosszú út is megújul Fotó: Griechisch Tamás

Dr. Farkas Ciprián polgármester türelmet kér a soproniaktól

Megújulnak az utak

| Horváth Ferenc | Panoráma

Az országos veszélyhelyzet ellenére sem állt le teljesen az élet, sok helyen folytatódnak a munkálatok, sőt új programok is kezdődnek. Így van ez Sopronban az útépítések területén is.

Barcza Attila, Sopron és térsége országgyűlési képviselője, valamint dr. Farkas Ciprián polgármester sajtótájékoztatóján a városból kiinduló utak fejlesztéséről adott számot. Az országgyűlési képviselő emlékeztetett, teljes lendülettel folytatódik az M85-ös építése, és év végére Sopron bekapcsolódhat az országos gyorsforgalmiút-hálózatba. Egy tudatos stratégia mentén kialakított fejlesztési program részeként már elkészült a Szentmargitbányára (St. Margarethen) vezető és a Sopront Ágfalvával összekötő út korszerűsítése. Ez utóbb 3,5 kilométeres szakasza 350 millió forintba került. Már elkezdődött a Sopront Harkával összekötő út szélesítése és korszerűsítése is, mintegy 650 millió forint értékben. A Balfi úti körforgalomtól a települést jelző tábláig tartó 6 kilométeres útfelújítás 630 millió forintba kerül. Megtudtuk, a 84. számú főutat szakaszosan újítják fel: jelenleg a nemeskéri bekötőúttól Újkérig tartó 2,6 kilométeres szakaszt, ennek költsége 330 millió forint.

Dr. Farkas Ciprián kiemelte, a városon belül is folytatódnak az elmúlt időszakban megkezdett felújítási programok, egyúttal hangsúlyozta, hogy a soproni és a Sopron környéki utak korszerűsítésére és az M85-ös építésére a kormány biztosítja a forrásokat. A polgármester arra kérte a soproniakat, hogy türelemmel és megértéssel fogadják a munkálatokat. 

Kapcsolódó cikkek