Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Március 15-ig meghosszabbították a korlátozásokat

| MTI | Panoráma

A harmadik hullám elérte Magyarországot, a következő 1-2 hétben drámaian romolhatnak az adatok, megjelentek a mutáns vírusok is, amik lényegesen gyorsabban terjednek - emelte ki Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter a kormányinfó tájékoztatóján.

A korlátozások utolsó időszakában vagyunk, de amíg a járványügyi szakemberek nem javasolják, nem enyhülhetnek a korlátozások. Fenntartják a hatályban lévő intézkedéseket. A konzultáció is folyamatos, annak figyelembevételével fognak dönteni a nyitásról - mondta a miniszter.

Folyamatos az oltás: a héten, majd a jövő héten jóval több oltást adnak be az orvosok.l. A korlátozások fokozatos enyhítéséhez akkor jutunk közelebb, ha felgyorsul az oltások folyamata-tette hozzá.

November 11. óta vannak hatályban a korlátozó intézkedések, így sikerült megállítani a második hullám erőteljes felfutását. A korlátozások utolsó szakaszában vagyunk.

Kapcsolódó cikkek

Új lakások épülnek

Új lakások épülnek

2021. 04. 14. | P. Horváth László

Elkezdődött a Hátsókapu utca 1. szám alatti műemléki épület felújítása. A tervek szerint huszonegy lakást alakítanak ki. A beruházó úgy számol, hogy az év végre befejeződnek a munkálatok az évtizedek óta elhagyatott állapotban lévő, többszintes lakóházban.