Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Lövéreki templomi búcsú
Ünnepi szentmise a Szent Margit-templom búcsúja alkalmából Fotó: Griechisch Tamás

Lövéreki templomi búcsú

| sopronmedia.hu | Panoráma

Ünnepi szentmisét és litániát is tartottak pénteken az Árpádházi Szent Margit-templom búcsúja alkalmából. Az egyházi ünnepen adták át a Szent Margit-díjat, amelyet posztumusz ítéltek oda Kerekes Attilának, a plébánia tanácsadó testülete tagjának, néhai városi főmérnöknek.

– „Ne feledjétek: templomot építeni csak egyszer lehet az életben!” – mondogatta gyakran nekünk a plébánián, amikor 2009-től elkezdtünk közösen álmodozni egy jövendőbeli új templom születéséről a Lövérekben – így emlékezett meg nekrológjában Bognár István templomépítő plébános Kerekes Attiláról, aki tavaly január 11-én hunyt el. 

A posztumusz Szent Margit-díjat Marics István plébános adta át Kerekes Attila hozzátartozóinak. A templomban tartott ünnepi szentmise főcelebránsa Horváth István Balázs újmisés atya volt, az istentiszteleten közreműködött a Julianeum énekkara, a városvezetés részéről pedig részt vett dr. Fodor Tamás polgármester és dr. Farkas Ciprián városi tanácsnok is. 

Kapcsolódó cikkek

Régi idők karácsonya

Régi idők karácsonya

2020. 12. 23. | Köves Andrea

Ki ne emlékezne arra, hogy gyermekként milyen repeső szívvel várta a szentestét? Így van ezzel dr. Varga Mária, a Sopronért Emlékérem kitüntetettje, valamint dr. Szabadhegyi Győző, a Soproni Egyetem címzetes docense is.