Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Lackner-iskola felújítása: tavaszra energetikai ötös
Amíg a diákok tanulnak, a szakemberek folyamatosan dolgoznak a felújításon Fotó: Németh Péter

Lackner-iskola felújítása: tavaszra energetikai ötös

| P. Horváth László | Panoráma

350 millió forintos fejlesztés kezdődött a Lackner Kristóf Általános Iskolában: hőszigetelik a homlokzatot, felújítják a tetőt, valamint korszerűsítik a fűtési rendszert.

Kezdetét vette a Lackner-iskola fejlesztése – jelentették be az elmúlt héten pénteken tartott sajtótájékoztatón. Az eseményen részt vett dr. Fodor Tamás polgármester, dr. Simon István alpolgármester, Forrás Béla, az iskola igazgatója, valamint Tóth Éva önkormányzati képviselő is. 

– A városban már elkezdődött az intézmények felújítása, s ennek az egyik állomása a Lackner-iskola korszerűsítése – mondta el dr. Fodor Tamás. – Az 1977-ben átadott intézményben korábban átfogó rekonstrukció nem volt, így időszerűvé vált a korszerűsítés. Ennek során hőszigetelik a homlokzatot, kicserélik az intézmény nyílászáróit, felújítják a tetőt és a fűtési rendszert is. 2018 a családok éve, azaz nem mindegy, hogy a gyerekek milyen szolgáltatást nyújtó intézménybe járnak. A Lackner-iskola komfortosabb lesz, s a fenntartási költségek is csökkennek.

Mint megtudtuk, a 350 millió forintos, jövő év tavaszáig tartó fejlesztés része még az akadálymentesített WC kialakítása, valamint rámpát építenek a bejárathoz. A tetőre pedig egy hetvenkettő darabból álló napelemrendszert telepítenek.

– A kormányzat és az önkormányzat nagymértékben elkötelezett Magyarország jövője érdekében – fejtette ki dr. Simon István alpolgármester. – Maximálisan támogatjuk a családokat, a fiatalság nevelését. Az iskola felújítása pedig ennek egy szép példája.

Forrás Béla, a Lackner-iskola igazgatója elmondta: a kivitelezés során folyamatosan egyeztetnek a beruházóval. A cél az, hogy a munkálatok a lehető legkisebb mértékben zavarják a diákokat, ugyanis az órákat a felújítás alatt is megtartják az intézményben.

– Sikeres a Jereván-program – tette hozzá Tóth Éva, a Jereván-lakótelep városrészi önkormányzatának elnöke. Korábban háromszáz parkolót alakítottak ki, emellett óvodák, bölcsődék újultak meg. Korszerűsítették és megszépítették a szolgáltatóközpontot is.

Az iskoláról A Lackner-iskola 1977-ben nyitotta meg kapuit, hogy itt tanulhassanak az akkoriban épült Jereván-lakótelep diákjai. 1982-ben vette fel Lackner Kristófnak, a város egykori polgármesterének a nevét. Az iskolába jelenleg 457 diák jár. Az épületet az elmúlt évtizedek során karbantartották, de jelentős felújítás eddig nem történt.

Kapcsolódó cikkek