Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Küldött- gyűlés

| Munkatársunktól | Panoráma

A Soproni Kereskedelmi és Iparkamara az elmúlt héten tartotta meg a 36. küldöttgyűlését. A rendezvényen dr. Simon István alpolgármester az önkormányzat, a kamara és a gazdaság szereplői közti együttműködést méltatta.

– Több mint 5500 aktív vállalkozás tartozik a kamara hatáskörébe – ezt már Horváth Vilmos, az iparkamara elnöke mondta. – Tavaly is nagy hangsúlyt fektettünk a cégek, főként a kis- és közepes vállalkozók támogatására. A Széchenyi Kártya programban közel 1,3 milliárd forintot helyeztük ki. Az elmúlt év legkiemelkedőbb külgazdaságot érintő eseménye a „Regio Sourcing Sopron 2018” Osztrák–Magyar Üzleti Kapcsolatépítő Vásár volt, amelyre több mint 70 kiállító és közel ezer látogató jött el. 372 diák rendelkezik tanulószerződéssel, a felnőttképzésben pedig 90-en vesznek részt. Két szakmában összesen 21-en tettek sikeres vizsgát és kaptak mesterlevelet. 

A küldöttgyűlésen vették át a Szakma Sztár fesztiválon sikereket elért soproni tanulók az elismeréseket. Köszöntötték továbbá a 20, 25, illetve 30 éve alapított tagvállalkozások vezetőit is.


Kapcsolódó cikkek

Megbecsüljük értékeinket

Megbecsüljük értékeinket

2024. 04. 17. | Köves Andrea

– Sopron nemcsak a leghűségesebb, de a legszebb is – nyilatkozta lapunknak dr. Farkas Ciprián a közelgő műemléki világnap apropóján. Április 18. Sopro...

Éves soproni borpárbaj

Éves soproni borpárbaj

2024. 04. 17. | Szilágyi Andrea

– Fontos, hogy Sopronban a bornak ne csak múltja, hanem jövője is legyen – emelte ki dr. Farkas Ciprián a pénteken megrendezett 2024-es Soproni borvid...