Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Korszerűsítenek a szállodák
A tervek szerint a Monarchia időszakát idéző szálloda lesz a Pannonia Hotelből. A felújításhoz 175 millió forint támogatást kaptak – tudtuk meg dr. Szilágyi Pál ügyvezetőtől. Fotó: Filep Istv

Jó hír Sopronnak: egyre nagyobb az igény a kulturális turizmus iránt

Korszerűsítenek a szállodák

| P. Horváth László | Panoráma

Jelentős fejlesztések fejeződtek be, illetve kezdődnek a nagyobb soproni hotelekben. Több milliárd forintból újulnak meg a város patinás és országszerte is ismert szállodái.

A kormány által életre hívott Kisfaludy-programnak köszönhetően friss forrásokhoz juthatnak a hotelek. Az érintett soproni szálláshelyek vezetői pedig ki is használják a pályázati lehetőségeket.

A Pannonia Hotelt három ütemben tervezik felújítani. Dr. Szilágyi Pál ügyvezető lapunknak elmondta: az átalakítás célja, hogy nagyfokú modernizálással fűszerezve visszahozzák a klasszikus, Monarchiabeli stílust. – Úgy véljük, az egyik kitörési pont lehet a kulturális turizmus, egyre nő az igény az egy–háromnapos hétvégi, városi pihenésekre – tette hozzá. – Ennek pedig ideális helyszíne a belváros, ahonnan kellemes sétával is elérhetők az éttermek, kulturális, művészeti helyszínek. Olyan minőségi szálloda szeretnénk lenni, mint Salzburgban a Hotel Sacher.

A szálloda az 500 millió forintos beruházáshoz 175 millió forint támogatást nyert. Ennek első ütemében felújítják a Várkerületre néző épületszárnyban a lakosztályokat, a szobákat, valamint a spa-részleget.

A Hotel Sopronban ugyancsak a Kisfaludy-programnak köszönhetően hajtottak végre 400 millió forintos fejlesztést. A munkálatokkal már tavaly végeztek, így az idei évre már csak kisebb átalakítások maradtak.

– Teljesen felújítottuk a kinti medencét és a konferenciatermet – közölte Szarjas Tímea, a szálloda igazgatója. – Az elmúlt év szeptemberében véget ért beruházás során korszerűsítettük az egyik lakosztályt is. Most már minden adott a nyitáshoz. Az eddigi megkeresések alapján látjuk, hogy nemcsak mi, hanem a turisták is várják a korlátozások feloldását.

A Hotel Sziesztában összesen 630 millió forint támogatással 1,8 milliárd forint összértékű beruházás valósul meg.

– Idén tovább folytatódik a szálloda tavaly megkezdett teljes korszerűsítése – mondta Tóth András, a Hotel Szieszta üzemeltetési igazgatója. – A szobákat felújítjuk. Bővül és megújul az étterem és a wellnessrészleg. Itt egy szaunavilágot alakítunk ki. A parkban lesz egy látványszínpad, de épül új játszótér is a gyerekeknek, valamint kerti pihenőházak a felnőtteknek. A kétévesre tervezett beruházás közben is várjuk vendégeinket.

A Hotel Lövérben saját forrásból végzik el az állagmegóvó munkákat. – A közel hatvan alkalmazottunk két csapatot alkotva takarít, illetve fest és átalakít – mondta Bartha György igazgató. – Nagy eredménynek tartjuk, hogy egyben tarthattuk a munkatársainkat, akik egy emberként várják, hogy visszatérhessenek dolgozni az eredeti szakmájukba.

Kapcsolódó cikkek