Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Kényelem mindenekelőtt
A hölgyek hétköznap szívesen viselnek hosszú távon is kényelmes, telitalpas vagy vastagabb sarkú szandált. Fotó: Filep István

Női sarok – stílus, divat, praktikák

Kényelem mindenekelőtt

| Madarász Réka | Panoráma

Ahogy az már évek óta megfigyelhető, a cipő- és a szandálválasztásnál a hölgyek a kényelmet tekintik elsődleges szempontnak. Persze az sem árt, ha a lábbeli még csinos is, és összhangban van a táskánkkal.

A nyári szezonban a klasszikus szandálszínek – a fekete, a fehér, a púder és az ezüst – mellett megjelent a fuxia, az élénkzöld és a sötétkék.

– A hölgyek hétköznap szívesen viselnek hosszú távon is kényelmes, telitalpas vagy vastagabb sarkú szandált – avatott be a részletekbe Supper Anikó, az egyik soproni cipő- és táskaüzlet tulajdonosa. – Egyre több lábbeli készül touch-it („érints meg!”) talpbetéttel. Ezek az emlékező talpbetétek felveszik a láb formáját, így tovább fokozzák a komfortérzetet. A kivehető betétes szandálok pedig lehetővé teszik, hogy orvosi talpbetétet viselhessünk a szandálunkban is.

A valódi bőr felsőrészek mellett sok szandál készül vászonból, amit előszeretettel kombinálnak háncstalppal. A vegán vagy eco bőrök is egyre jobb minőségűek, a nyári szezonra pedig ideálisak.


– Ma már a sportszandálokat sem csak kiránduláshoz viselik, hanem hétköznapokra akár nyári ruhával is – folytatta Anikó. – Ezeknek az alapszíne általában piros, de idén pinkben és acélkékben is kaphatóak. A gyártók valószínűleg forró nyárra készültek, ugyanis minden eddiginél több papucs került a piacra.

Az idei kínálatban mindenki megtalálhatja a neki leginkább megfelelőt: a visszafogott, minimalista stílusú, vékony pántos szandálok magas és közepes sarokkal, valamint teljesen lapos talppal is divatosak. Ha nem kedveli valaki a magas sarkút, de teljesen laposat sem szeretne, akkor válogathat a platform darabok közül. Szintén nagyon kecsesek és nőiesek a boka köré tekerhető, megkötős szandálok is, amelyek egy boka fölötti farmerrel éppen annyira jól mutatnak, mint egy lenge nyári ruhával.

Nyáron a szokásos fekete táskánkat is ideje lecserélnünk, és most bőven van választék is: a fehér, az arany és az ezüst majdnem mindenhez illik, de a kínálat lefedi a szivárvány szinte minden árnyalatát.

Kapcsolódó cikkek

Megbecsüljük értékeinket

Megbecsüljük értékeinket

2024. 04. 17. | Köves Andrea

– Sopron nemcsak a leghűségesebb, de a legszebb is – nyilatkozta lapunknak dr. Farkas Ciprián a közelgő műemléki világnap apropóján. Április 18. Sopro...

Éves soproni borpárbaj

Éves soproni borpárbaj

2024. 04. 17. | Szilágyi Andrea

– Fontos, hogy Sopronban a bornak ne csak múltja, hanem jövője is legyen – emelte ki dr. Farkas Ciprián a pénteken megrendezett 2024-es Soproni borvid...