Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Kamarai tanulmányút
A kaindorfi tökmagolajütő malomban Karl Höfler tulajdonos mutatta be a helyi alapanyagokkal működő vállalkozását Fotó: Pluzsik Tamás

Kamarai tanulmányút

| Pluzsik Tamás | Panoráma

A Soproni Kereskedelmi és Iparkamara „Lépj át a határaidon, fedezz fel új lehetőségeket” címmel mintegy harminc résztvevővel kétnapos tanulmányutat szervezett Közép-Burgenlandba, illetve Kelet-Stájerországba.

– A tanulmányút a határon átnyúló együttműködés, a Regionet Competitive címet viselő projekt részeként valósult meg, melyet a magyar kormány, az osztrák tartományok és az Európai Regionális Fejlesztési Alap támogat – tudtuk meg dr. Bihari Istvántól, a kamara nemzetközi ügyekért felelős munkatársától.  

A kétnapos tanulmányút során a résztvevők látogatást tettek egy családi vállalkozásként működő csokoládémanufaktúrában, felkeresték Joglland régióban a Wiesenhofer família által üzemeltetett kerékpáros élményközpontot, ahol a felvonó télen a síelők, nyáron pedig a hegyi kerékpárosok kényelmét szolgálja. Az út egyik leglátványosabb része az 1350 méter magasan fekvő St. Jakob im Walde-i sífutópályák felkeresése volt. A Vissi András által kiválóan összeállított tanulmányút zárásaként a résztvevők Kaindorfban megtekintették a Höfler család tökmagolajütő–sajtoló malmát, majd a magyar származású Éva Luckerbauer, a kelet-stájerországi turizmus ügyvezetője a sok vonzó programot ingyen kínáló GenussCard nevű vendégkártyát mutatta be.

– Az összehasonlítás világítja meg helyzetünket és egyúttal a követendő példát is elénk állítja – idézte hazaérkezéskor gróf Széchenyi Istvánt Horváth Vilmos. A Soproni Kereskedelmi és Iparkamara elnöke ezzel a gondolattal összegezte a tanulmányút célját és tanulságait.

Kapcsolódó cikkek