Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Játszóvárat nyert  egy anyuka
A Trefort téri óvodában a gyerekek már birtokba vették az új játékot. Fotó: Cziráki viktória

Játszóvárat nyert egy anyuka

| Cziráki Viktória | Panoráma

Közel másfél millió forintos játszótéri eszközt nyert egy soproni anyuka egy beküldős nyereményjátékon. A nyereményt a Trefort téri óvoda kapta, a tanév végi családi napon fel is avatták.

Az egyik gyerekvitamin-gyár­­tó cég indított országos nyereményjátékot, melyben három szerencsés beküldő értékes ját­­szótéri eszközt nyerhetett egy-egy kiválasztott óvodának. A há­­romból egy éppen Sopronba került. – A vi­­taminos dobozon olvastam a játékról, nem nagyon bíztam a dologban, de gondoltam, beküldöm, hátha sikerül a kis­­fiam óvodáját gazdagíta­ni a nyereménnyel – mondta el Horváth Mária, akinek kisfia, Barnus a Trefort téri ovi kiscsoportjába jár. – Pár héttel később az óvodavezetőtől tudtam meg, hogy nyertünk. El sem akartam hinni, de nagyon örültünk neki. 

A játék, melynek értéke közel másfél millió forint, azóta meg is érkezett Sopronba, a kivitelező cég össze is állította az óvo­­da udvarán. – Óvodánk családi nap­­ján kis ünnepséggel avatták fel a gyerekek a játszóvárat. Nagyon örültek neki, boldogan vették birtokba az új eszközt – mondta el Balláné Horváth Márta óvodavezető.

Kapcsolódó cikkek

Orbán Viktor: Augusztus 1-től lehet felvenni a harmadik oltást

2021. 07. 19. | MTI

Megoszlanak a vélemények, hogy kell-e harmadik oltás vagy sem, a WHO is közzétett egy ezzel kapcsolatos szkeptikus állásfoglalást. Félni azonban nem kell ettől, a kormány ugyanis lehetővé teszi a harmadik oltás felvételét, de azt ajánlják, hogy a második oltás után teljen el négy hónap, és a háziorvosok szükség esetén ettől eltérhessenek – mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Átadták a fertődi Esterházy-kastély felújított nyugati szárnyát

Átadták a fertődi Esterházy-kastély felújított nyugati szárnyát

2021. 07. 19. | MTI

Átadták a fertődi Esterházy-kastély csaknem kétmilliárd forintból felújított nyugati szárnyát, amelyben három kiállítás, az Arcok és tekintetek – Esterházy-képtár, az Esterházy-porcelánkabinet, valamint az Idővonzatok – Modulated Time, Boldi szobrászművész és Incze Mózes festőművész közös tárlata kapott helyet.