Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Ismeri a várost?

| Munkatársunktól | Panoráma

Megkérdeztük a soproniakat.

Csöndes Istvánné Ibolya:  Gyerekkorom óta itt élek, így amennyire csak lehetett, megismertem a lakhelyem. Manapság is sokat sétálunk az Erzsébet-kertben, az erdőben. Nem cserélném el ezt a város semelyik másra, annyira szívemhez nőtt Sopron. 


Kovács Sándor Csaba:  Hosszú éveken át idegenvezetőként is dolgoztam, így amennyire csak lehetett, megismertem a város gazdag múltját. Ezt pedig szerettem volna minél jobban átadni az ide látogató turistáknak, akik mindig rácsodálkoztak a hallottakra, látottakra.


Jagadics István: Gyerekkoromban a belvárosban éltünk, s akkoriban sokat voltunk az utcán. Így még mind a mai napig bennem vannak az utcák közötti szűk átjárók. Ha ismeri ezeket az ember, akkor sokat tud rövidíteni, ha éppen átmenne a belvároson.


Horváthné Nemes Viktória:  A Tűztorony, a Várkerület, a belváros, a Lövérek szépsége szinte mindenki előtt ismert, s ezek a város főbb jelképei. Emellett a szülők és a gyerekek a számukra szervezett közösségi programokon jobban megismerhetik egymást és a várost is.


Kapcsolódó cikkek

Petárdázni tilos!

Petárdázni tilos!

2019. 12. 18. | Cziráki Viktória

December 31. közeledtével megnő az érdeklődés a tűzijátékok iránt, és elkezdődik a tanakodás, hogy milyen fény- és hangjátékkal kellene feldobni a bulit. A petárdázás továbbra is tilos.

Sopron neve jól cseng

Sopron neve jól cseng

2019. 12. 18. | P. Horváth László

Sopronnak is fel kell készülnie a turizmusban zajló változásokra: az emberek ma már élményekre vágynak, szeretnének mindent egy helyen megkapni. A város és térsége adottságai jók, ezeket kell kihasználni.