Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Ismeretlen helyen autózzunk óvatosan!
Figyeljük a közúti jelzőtáblákat is, hogy elkerüljük a baleseteket! Fotó: Illusztráció

Ismeretlen helyen autózzunk óvatosan!

| Cziráki Viktória | Panoráma

Cseh motorosok okoztak balesetet nemrégiben régiónkban, ugyanis nem vették időben észre, hogy keresztezik a főutat. Súlyos ára lett a fi­­gyelmetlenségnek.

A 85-ös főút súlyos közúti baleset helyszíne volt a közelmúltban. Egy csehországi motoros társaság Sárváron pihent, majd a 84-es főútról Hegykő felé vették az irányt. Fertőszentmiklós és Pereszteg között a röjtökmuzsaji kereszteződésnél valószínűleg nem vették észre, hogy táblák jelzik a kötelező elsőbbségadást. 

– Több helyen is látniuk kellett volna, hogy keresztezik a főutat, ennek ellenére csak későn vették észre, hogy elsőbbséget kell adniuk – mondta el a Soproni Témának Kovács Miklós rendőr alezredes, a Soproni Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának vezetője. – Elöl egy fiatal, huszonéves férfi haladt motorjával, neki szerencséje volt, mert éppen üres volt a fő­­út. A hátul másik motoron haladó idősebb pár – a fiatal férfi szülei – azonban belecsapódott egy VW Golf oldalába. A férfi az árokba, a nő pedig az úttest túlsó felére zuhant. A férfit a helyszínen újra kellett éleszteni, a nőt súlyos sérülésekkel szállították kórházba.

Ha ismeretlen helyen közlekedünk, tegyük azt fokozott óvatossággal, hiszen nem tudhatjuk, hogy milyen közlekedési helyzetek várhatók, vagy milyen esetleges úthibák vannak! Minden közúton érvényes szabály, hogy a sebességkorlátozást be kell tartani, de az ismeretlen utakon ez fokozottan érvényes! Figyeljük a közúti jelzőtáblákat is, hogy elkerüljük a baleseteket!

Kapcsolódó cikkek