Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Iskolakezdés: figyeljünk gyermekeink biztonságára!
A biztonsági öveket sose felejtsük el bekapcsolni a gyerekeken sem! Fotó: illusztráció

Iskolakezdés: figyeljünk gyermekeink biztonságára!

| Cziráki Viktória | Panoráma

Szeptember elejével elkezdődött az iskola, de a nagy rohanásban ne feledkezzünk meg arról, hogy ilyenkor sok kisdiák egyedül közlekedik! Beszélgessünk el gyerekeinkkel arról, hogyan óvhatják meg magukat az utakon!

Itt az ősz, és vele együtt a korai sötétedés is. Az iskolából vagy a délutáni különóráról hazafelé tartó gyerekek biztonságára nemcsak az autósoknak kell jobban odafigyelniük, sokat tehetünk értük, ha elbeszélgetünk velük a biztonságos közlekedés alapjairól. – Azokra a gyerekekre kell legjobban odafigyelni, akiket az előző iskolai évben még a szülők fuvaroztak reggelente és délután, hiszen nekik meg kell szokni, hogy most már maguk felelősek a biztonságukért – mondta el a Soproni Témának Babelláné Lukács Katalin, a Soproni Rendőrkapitányság őrnagya, kiemelt bűnmegelőzési főelőadó. – A boltokban pár száz forintért lehet vásárolni fényvisszaverő eszközöket. Ha a gyerek egyedül köz­­le­­kedik, érdemes beszerezni néhányat, ezek nagyban megnövelik a láthatóságot. A sisak és a lát­­hatósági mellény szintén fontos tartozék, ha a gyerek kerékpárral közlekedik. 

Babelláné Lukács Katalin be­­szélt arról is, hogy ha autózunk, az őszi, megnövekedő forgalomban a biztonsági öveket se felejtsük el bekapcsolni. – Baleset sem kell, elég egy hirtelen fékezés, és a kisgyerek, ha nincs bekötve, hatalmasat tud esni. Ha késésben is vagyunk, és minden perc számít, akkor is igyekezzünk pár másodpercet szakítani erre, higgyék el, megéri! Tartsuk szem előtt magunk és mások testi épségét, és inkább induljunk el időben! Ha ez nem sikerült, inkább késsünk, de a család épségben érkezzen meg!

Kapcsolódó cikkek