Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Imádság a békéért

Élő egyház

Imádság a békéért

| Etzl Edgár | Panoráma

Esőben, hóban és melegben sem mulasztják el a vasárnapi engesztelést a soproni Megtört Fénykeresztút, Szent Mihály Imaközösség és a Szeretetláng-imaközösség tagjai. A katolikus csoportok várják a hívőket a közös könyörgésre.

Vasárnap délutánonként történik valami a Várkerületen, ami manapság talán sokaknak szokatlannak tűnhet: 17 órakor a Megtört Fénykeresztút, Szent Mihály Imaközösség és a Szeretetláng-imaközösség tagjai összegyűlnek a Mária-szobornál, hogy engesztelő fohászokkal és vallásos énekekkel könyörögjenek Istenhez a világ bűneinek megbocsátásáért. Úgy tartják, hitük vezette őket erre a helyre, egy-egy alkalmon pedig nők és férfiak, idősek és fiatalok, sőt, még gyermekek is megjelennek.


– Sajnálatos, hogy manapság már csak kevesen imádkoznak. Mi az ő lelki üdvösségükért, a békéért, hazánk és városunk, valamint a világ megtéréséért ajánljuk fel az imádságot – magyarázta Fekete Vilmos, a Megtört Fénykeresztút, Szent Mihály Imaközösség vezetője.


A vasárnapi engesztelések márciusban kezdődtek, azóta nem volt olyan hétvége, hogy elmaradt volna a közös fohász: amikor rendezvény volt a Várkerületen, a közösség a Fő téri Szentháromság-szobornál emelte imára a kezét. Az imaközösség vezetője elmondta, szeretnék, ha egyre többen és többen gyűlnének össze vasárnaponként, hiszen a közös imádsággal csodálatos dolgokat lehet elérni.


– Szeretettel várjuk protestáns testvéreinket is, és minden felebarátunkat Sopronból és a vidékről – tette hozzá Györe Róbertné Kati, a Szeretetláng-imaközösség vezetője.

Kapcsolódó cikkek