Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Fejlődő soproni gazdaság
A Horváth Fólia Kft. soproni telephelyén most elsősorban ipari fóliákat gyártanak – a cég egy új, 1200 négyzetméteres csarnokkal bővül. Fotók: Filep István

Lebomló csomagolóanyagokat gyártanak majd a cégnél

Fejlődő soproni gazdaság

| Elek Szilveszter | Panoráma

Új csarnok épül a Horváth Fólia Kft. soproni telephelyén, ahol környezetkímélő csomagolóanyagokat gyártanak majd. A fejlesztés alapkövét múlt szerdán tették le. Az eseményen részt vett dr. Farkas Ciprián és Barcza Attila.

Hatalmas gödrök jelzik a Horváth Fólia Kft. Somfalvi úti telephelyén, hogy itt hamarosan egy 1200 négyzetméteres csarnokot létesítenek. – A körülbelül egy év múlva elkészülő, új épület gyártóüzemként és raktárként működik majd – tudtuk meg Horváth Andrástól, a 30 éves Horváth Fólia Kft. ügyvezető igazgatójától. – Vásárolunk két speciális, fóliagyártó gépet is. Ezekkel a terveink szerint biológiailag lebomló csomagolóanyagokat gyártunk majd.


– Köszönjük a magyar kormánynak, hogy mintegy félmilliárd forinttal támogatta a fejlesztést, amely a teljes kivitelezési összeg közel fele – emelte ki Barcza Attila, Sopron és térsége országgyűlési képviselője. – Ez a beruházás nagyban hozzájárul Sopron iparának fejlődéséhez is. Magyarországon 2010-ben bekövetkezett polgári fordulat a gazdaságot a fejlődés útjára helyezte. Ennek köszönhetően a koronavírus-járvány nehéz évei alatt is gazdasági növekedés volt országunkban.


– A Sopronban ma látható és megvalósuló fejlesztések lehetővé teszik, hogy az Ausztriába ingázók hazataláljanak, és tehetségükkel, szorgalmukkal a magyar gazdaságot építsék – hangsúlyozta beszédében dr. Farkas Ciprián, Sopron polgármestere.


A fejlesztés alapkövét Barcza Attila, dr. Farkas Ciprián, a Horváth Fólia Kft. képviseletében pedig Bíró-­Gszelmann Réka pénzügyi vezető, Biró László cégvezető és Horváth András ügyvezető igazgató tette le.


Kapcsolódó cikkek

Megbecsüljük értékeinket

Megbecsüljük értékeinket

2024. 04. 17. | Köves Andrea

– Sopron nemcsak a leghűségesebb, de a legszebb is – nyilatkozta lapunknak dr. Farkas Ciprián a közelgő műemléki világnap apropóján. Április 18. Sopro...

Éves soproni borpárbaj

Éves soproni borpárbaj

2024. 04. 17. | Szilágyi Andrea

– Fontos, hogy Sopronban a bornak ne csak múltja, hanem jövője is legyen – emelte ki dr. Farkas Ciprián a pénteken megrendezett 2024-es Soproni borvid...