Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Építkezés: óvja meg értékeit!

| Cziráki Viktória | Panoráma

Ha nincs kerítés vagy zárható épületrész, az építkezésen tárolt anyagok és beépítetlen berendezések lopás kockázatának vannak kitéve.

Lehetőleg ne tároljon ilyen helyen hozzáférhető értéket, ha nem megoldott a felügyelet! Építkezésen vagy felújításra váró épületek környékén gyakran látni értékes és még beépítésre váró anyagokat, eszközöket. – Az ilyen területen lehetőleg jól védhető vagy elzárható helyiségekben, esetleg konténerben kell elhelyezni az építőanyagot és eszközöket, illetve ha megoldható, lehetőleg csak a beépítési napon szállítsák a helyszínre őket – mondta a Soproni Témának Babelláné Lukács Katalin, a Soproni Rendőrkapitányság őrnagya, kiemelt bűnmegelőzési főelőadó. – Legjobb megoldás, ha mielőbb bekerítjük vagy körbekordonozzuk az építési területet. Továbbá biztosítanunk kell a sötétedés utáni, lehetőleg minél erősebb külső világítást, kiemelten a könnyű bejutást lehetővé tevő oldalakon. Ha megoldható, javasoljuk egy mobil riasztóközpont telepítését, de egy kutya is jó szolgálatot tehet az őrzésben.

Kapcsolódó cikkek

Petárdázni tilos!

Petárdázni tilos!

2019. 12. 18. | Cziráki Viktória

December 31. közeledtével megnő az érdeklődés a tűzijátékok iránt, és elkezdődik a tanakodás, hogy milyen fény- és hangjátékkal kellene feldobni a bulit. A petárdázás továbbra is tilos.

Sopron neve jól cseng

Sopron neve jól cseng

2019. 12. 18. | P. Horváth László

Sopronnak is fel kell készülnie a turizmusban zajló változásokra: az emberek ma már élményekre vágynak, szeretnének mindent egy helyen megkapni. A város és térsége adottságai jók, ezeket kell kihasználni.