Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Együtt a soproni kórházért
A Soproni Erzsébet Kórházért Alapítvány 2003 óta elkötelezetten támogatja az ápolók és orvosok munkáját. Az adományokból számtalan kórházi eszközt is beszereztek az elmúlt években – tudtuk meg dr. Losonczi Ferenctől. Fotó: Filep István

Dr. Losonczi Ferenc a megalakulása óta tagja az alapítványnak

Együtt a soproni kórházért

| Szilágyi Andrea | Panoráma

Dr. Komornoki László februári, hirtelen bekövetkezett halála után egyik napról a másikra elnök nélkül maradt a Soproni Erzsébet Kórházért Alapítvány, melyet előtte 12 évig vezetett. A folytonosság biztosítása érdekében gyorsan megválasztották új elnöknek dr. Losonczi Ferencet.

Az elmúlt 20 évben számos alkalommal új gépekkel és vizsgálati eszközökkel segítette a kórház különböző osztályainak munkáját és működését a Soproni Erzsébet Kórházért Alapítvány. A szervezet korábbi elnöke, dr. Komornoki László váratlan halála után nehéz helyzettel néztek szembe a kuratórium tagjai: nemcsak egy barátjukat vesztették el, hanem a szervezet folytonossága is veszélybe került. – Még egy félbeszakadt beszélgetésünk is volt Lacival, amit sajnos már sosem fogunk tudni befejezni... – mesélte dr. Losonczi Ferenc. – A gyász mellett gyorsan új elnököt kellett kijelölnünk, a kuratórium többi tagja a szavazáskor engem választott.

Ferenc elfogadta a felkérést egy feltétellel: a korára való tekintettel megkérte a többi tagot, hogy a következő voksolásnál célszerűbb olyan személyt választani, aki hosszú távon tudja elvállalni a vezetői pozíciót.

A Soproni Erzsébet Kórházért Alapítvány 2003 óta elkötelezetten támogatja az ápolók és orvosok munkáját, segítve ezzel is a betegellátás minőségét. A szervezet fő célkitűzése, hogy adományok gyűjtésével segítse az eszközbeszerzéseket és konferenciákon képezze tovább a soproni szakembereket. Dr. Losonczi Ferenc a kezdetek óta részt vesz az alapítvány munkájában mint kuratóriumi tag. – A Sopron Bank vezetőjeként vettem részt az alapításban. Ezután még három céggel és két magánszeméllyel bővült a „csapatunk”, akik összeadták az induláshoz szükséges alaptőkét. Az adományok gyűjtésében aktív részt vállalnak a kórházi osztályok dolgozói és orvosai is – ismertette.

A felajánlott összegek az alapítvány számlájára érkeznek, innen már a szervezet feladata a gépek, eszközök beszerzése. Egyik legfontosabb bevételi forrásuk a személyi jövedelemadó egy százalékának felajánlásaiból származik.

Dr. Losonczi Ferenc 1942-ben született Losoncon, 1966-ben végzett a mai Corvinus Egyetem közgazdász szakán. 1972 óta él Sopronban. 2003-ban létrehozta a Sopron Bankot,az ugyanebben az évben létrejött Soproni Erzsébet Kórházért Alapítvány kuratóriumának tagja lett. Két gyermeke, négy unokája és egy dédunokája van.

Tekintse meg kvízünket!

Kapcsolódó cikkek

Nyitnak a soproni fürdők

Nyitnak a soproni fürdők

2024. 05. 29. | Madarász Réka

Június 1-jétől kezdődik a strandszezon a Tómalom fürdőn és a Lőver uszoda strandján. Az üzemeltető Soproni Vízmű Zrt. felkészült munkatársakkal várja...